Lisäliikennettä koulujen avautuessa

Peruskoulut palaavat lähiopetukseen ja se vaikuttaa myös HSL:n liikenteeseen. Bussit kulkevat edelleen pääosin kesäaikatauluin, mutta osalla koululaisten käyttämistä bussilinjoista ajetaan lisälähtöjä ja osa linjoista palaa loppulukukauden ajaksi talviaikatauluihin. Myös junia pidennetään. Teemme kaikkemme, jotta joukkoliikenteellä on turvallista matkustaa. Myös jokainen matkustaja voi vaikuttaa oman ja muiden matkan turvallisuuteen omilla toimillaan.

Koulujen avautumisen myötä ajetaan lisälähtöjä useilla eri bussilinjoilla. Kaikki ajettavat lähdöt päivitetään myös Reittioppaaseen ja näkyvät siellä viimeistään lauantaina 9.5.

Liikennettä ei kuitenkaan ajeta yhtä paljon kuin normaalilla talviliikennekaudella. Tästä syystä odotusajat saattavat olla tavanomaista pidempiä koulupäivää ennen ja sen jälkeen. Joissain tapauksissa ei valitettavasti pystytä järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä koululle lainkaan.

Lisäksi 14.5. alkaen ajetaan seuraavat junat ruuhka-aikoina (ma–pe n. klo 6–9 ja 14.30–18) kahdella junayksiköllä:

Pääradalla K-junat

Kehäradalla I- ja P-junat

Rantaradalla E-, L-, U- ja Y-junat sekä osa A-junista

Muista turvallinen matkustaminen joukkoliikenteessä

Jos koulumatkojen tekeminen on mahdollista muilla tavoin – esimerkiksi kävellen tai pyörällä – suosittelemme sitä. Näin joukkoliikennevälineissä on enemmän tilaa matkustaa turvallisesti. Joukkoliikenne kuitenkin palvelee kaikkia, joiden edelleen tarvitsee matkustaa.

Me HSL:ssä teemme kaikkemme, että matkustaminen on turvallista. Jokainen matkustaja voi kuitenkin myös itse vaikuttaa oman ja muiden matkan turvallisuuteen. Myös turvallisuudesta huolehtiminen on yhteispeliä.

Kun matkustat, noudata näitä ohjeita:

Matkusta vain terveenä.

Jos sinun tarvitsee yskiä tai aivastaa, yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.

Puhdista kädet usein.

Pidä etäisyyttä muihin matkustajiin mahdollisuuksien mukaan. Jos liikennevälineessä on täyttä, jää odottamaan seuraavaa vuoroa, jos mahdollista.

Vältä turhaa pintojen koskettelua.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.