Suomen taideaarteet halutaan kaikkien ulottuville – pian pääsee virtuaalivierailuille

Suomen taideaarteet halutaan jokaisen ulottuville.

Kiasmaan, Ateneumiin ja Sinebrychoffin taidemuseoon pääsee tulevaisuudessa seikkailemaan myös virtuaalisesti.

Kansallisgalleria, joka koostuu edellä mainituista museoista sekä maamme kuvataiteen kansalliskokelmasta, on Suomi100-vuoden kunniaksi aloittanut suuren projektin. Tämä projekti tähtää taidekokoelman verkkoläsnäoloon.

– Haluamme tuoda Suomen taideaarteet jokaisen ulottuville. Kokoelmamme on jo nyt vahvasti verkossa tutustuttavissa. Tarkoituksenamme on kuitenkin uudistaa sivustomme niin, että se tuottaa entistä vahvempia elämyksiä, niin suomalaisille kuin kansainvälisestikin, toteaa Kansallisgallerian kokoelmahallintajohtaja Riitta Ojanperä.

Kansallisgalleria on laajentanut teosten verkkoulottuvuutta yhdessä VR-tekniikkaan erikoistuneen suomalaisyrityksen Vizorin kanssa tuomalla mahdollisuuden käydä virtuaalivierailulla Ateneumin taidemuseon pääsalissa.

– Uskomme, että kokoelman tuominen verkkoon mitä erilaisimmissa muodoissa ensinnäkin tuo taiteen entistä useamman ulottuville, mutta toiseksi tuo myös uusia yleisöjä museoihin. Kun ensin pääsee tutkimaan taidetta verkossa, haluaa usein myös päästä kokemaan sitä paikan päälle, kokoelmahallintajohtaja Ojanperä valottaa.

Kaikkia museoitaan tai niiden järjestämiä taidenäyttelyitä Kansallisgalleria ei ole tuomassa verkkoon, ainakaan vielä.

– Nyt kokeilemme erilaisia mahdollisuuksia kokoelman näyttämiseen ja toivomme palautetta yleisöiltämme. Jos tämän tyyppiset avaukset osoittautuvat toimivaksi tavaksi edetä, kenties tulevaisuudessa kokoelmateosten äärelle pääsee virtuaalitodellisuuden kautta milloin ja mistä tahansa, Riitta Ojanperä uskoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.