Hakunilassa sijaitseva muraali voitti katutaideäänestyksen

Voittajaksi selvisi Vantaan Hakunilassa osoitteessa Hepokuja 4 sijaitseva muraali.

Helsingin Sanomat järjesti syyskuun alussa äänestyksen hienoimmasta uudesta katutaideteoksesta Helsingissä ja Vantaalla.

Voittajaksi selvisi Vantaan Hakunilassa osoitteessa Hepokuja 4 sijaitseva muraali. Kyseisen teoksen tekijät ovat hollantilainen pariskunta Denise ja Willem. Heidän taiteilija nimensä on Pipsqueks was here!!!. Teos sai 20 prosenttia eli 747 kaikista annetuista äänistä. Yhteensä ääniä Helsingin Sanomien järjestämässä äänestyksessä annettiin 3705.

Voittajapariskunnan teoksissa esiintyy yleensä karhu ja tyttö. HS:n haastattelussa pariskunta kertoi, että tämä parivaljakko symboloi luonnon ja ihmisen suhdetta.

– Teoksessa karhu katsoo tyttöä, ja pyytää katsellaan tätä olemaan tietoinen tekemiensä asioiden vaikutuksista. Karhu edustaa luontoa ja tyttö ihmiskuntaa. Ihmisellä on vastuu luonnosta, Denise ja Willem kertovat Helsingin Sanomille viestitse kuultuaan äänestyksen voitosta.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Itä-Pasilassa sijaitseva, virolaisen Edvard von Lõnguksen siiliä esittävä teos. Tämän teoksen voi nähdä osoitteessa Resiinakuja 7. Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui argentiinalaisen Milu Correchin muraali, jonka voi nähdä Kannelmäen palvelutalon seinässä.

Maikki Rantalan ja Sara Multasen muraali Vantaan Martinlaakson Raappavuorenrinne 2:ssa tuli äänestyksessä neljänneksi. Viidenneksi sijottui tuntemattoman taiteilijan Helsingin Vaasanpuistikkoon eli ”Piritorille” laittama Piritori-katukyltti.

Katutaidetta ja muraaliteoksia näkyy nykyään yhä tiuhemmin eri alueiden katukuvassa. Useimpien mielestä tämä onkin iloa tuottava uudistus, sillä melko värittömään ympäristöön on niiden vuoksi tullut lisää väriä ja piristystä.

Suomeen katutaide saapui 1970 ja 1980-luvuilla graffitien muodossa. Muutamien vuosien piilottelun jälkeen katutaide on viimein päässyt esille ja jopa aivan paraatipaikoillekin kuten esimerkiksi kerrostalojen kylkeen.

Lähde: Helsingin Sanomat,Pipsquek was here

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.