Juhlitko Halloweenia jo tänään 29.10.? Tarkasti ottaen olet etuajassa.

Tänä vuonna tilanne on nimittäin kinkkinen.

Halloweenin ajankohta vaihtelee meidän näkökulmastamme vuosittain, koska meillä Suomessa Pyhäinpäivä seilaa 31.10. ja 6.11. väliseen aikaan osuvan lauantain mukaan. Kun taas anglosaksinen Halloween on aina täsmällisesti 31.10. ja All Hallows’ Day 1.11. kuukauden vaihteessa (eli joskus myös keskellä viikkoa, toisin kuin meillä). Tänä vuonna anglosaksinen Halloween 31.10. osuu maanantaille, heidän All Hallow’s Day 1.11. on tiistai, ja meillä Pyhäinpäivä on vasta näitä seuraava lauantai 5.11.

Suurin osa Halloween-juhlinnasta maailmalla tapahtuu siis jo viikkoa ennen meidän virallisia juhlapyhiämme, lokakuun viimeisenä viikonloppuna.

Halloweenia voi näillä tiedoin Suomessa mielensä mukaan juhlia joko maanantaina 31.10 (Halloweenina), perjantaina 4.11. (suomalaisittain laskettu Pyhäinpäivän aatto), tai lauantaina 5.11. (suomalainen Pyhäinpäivä) – tai vaikka kaikkina näinä.

Yleisesti Suomessa suosituin päivä lienee perjantain pyhäinpäivän aatto ja lauantain pyhäinpäivä, koska tällöin useimmilla ihmisillä on lauantaina lomaa. Toisaalta kaupat, ravintolat ja baarit varmasti aloittavat juhlimisen jo muun maailman mukana eli lokakuun lopussa. Tänä vuonna löytää varmasti Halloween-juhlia kahtena viikonloppuna.

Lähde: designvictim.org

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.