Lasten ötökät koristavat uutta siltaa Espoossa

Lilhemtintien uusi silta on otettu käyttöön Espoon Suurpellon alueella. Koululaiset suunnittelivat sillan betonipinnassa näkyvät ötökät.

Silta ylittää puron ja viherreitin, jossa kulkevat talvella alueen hiihtoladut. Turvallisen kulkureitin alueen koululaisille tarjoavan sillan haluttiin istuvan hyvin maisemaansa ja olevan kiinnostava osa kaupunkirakennetta.

Lilhemtintien sillan tummanharmaita rakenteita ympäröi vehreä ympäristö puroineen ja kivetyksineen. Tummiin pylväisiin tuotiin väriä ja iloa Opinmäen oppilaiden suunnittelemilla ja maalaamilla ötökkäaiheilla.

Opinmäen koulusta projektiin osallistui yhteensä yli 100 oppilasta. Oppilaat suunnittelivat kuvataiteen tunneilla erilaisia ötököitä: perhosia, kuoriaisia, kärpäsiä, matoja ja muita mielikuvituksellisia olentoja. Oppilaiden piirustukset toteutettiin ruostumattomaan teräkseen laserleikkaamalla ja viimeisteltiin oppilaiden toimesta spraymaaleilla.

Värikkäät ötökät kiinnitettiin sillan pilareihin, jossa ne ilahduttavat tekijöiden lisäksi ohikulkijoita ja alueen muita lapsia.

Toteutimme tässä kaupunkiympäristöä, johon alueen lapsilla on jo heti alkujaan erityinen suhde, totesi osallisuusmuotoilija Niko Riepponen, joka vastaa usein taideaiheen yhteissuunnittelusta Espoon kaupunkitekniikan keskuksen hankkeissa.

On tärkeää ottaa erityisesti lapsia mukaan kaupunkiympäristön suunnitteluun ja rakentamiseen. Näin opetamme, että kaupunki on yhteistä omaisuuttamme, josta tulee pitää hyvää huolta, Niko Riepponen jatkoi.

Espoon kaupungin kaupunkitekniikan keskuksessa on tällä hetkellä käynnissä useita suunnitteluhankkeita, joissa kohteen taideaiheen suunnittelu toteutetaan yhteistyössä alueen lasten tai nuorten kanssa. Päiväkodit, koulut ja lukiot ovat näissä hankkeissa luonnollisia yhteistyökumppaneita ja yhteistyö istuu hyvin niiden opetussuunnitelmiin. Samalla kaupunkitekniikan keskus toteuttaa osaltaan Espoon julkisen taiteen periaateohjelmaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.