Stoan näyttelyssä kuvia monimuotoisesta Suomesta

Stoan näyttelyn kuvia. Kuva: Laura Böök.

Stoan galleriassa Itäkeskuksessa on esillä 8. joulukuuta saakka maksuton valokuvanäyttely ”Kotona ja Vuorten elämä”.

Näyttely esittelee Laura Böökin, Roni Kayan ja Rasoul Khorramin valokuvia. Kuvat pureutuvat kodin, kotimaan ja identiteettien tematiikkaan ja piirtävät kuvaa monimuotoisesta Suomesta.

Laura Böök kuvasi kahden ja puolen vuoden ajan kongolaisia perheitä, jotka ovat muuttaneet kiintiöpakolaisina Pudasjärvelle, pohjoispohjanmaalaiseen pikkukaupunkiin. Tästä syntyi Walking on Rivers valokuvasarja, jossa ihmisten ja yhteiskunnan kyky sopeutua muutoksiin on kuvasarjan keskeinen teema. Böök tutustui ihmisiin pian sen jälkeen kun he olivat muuttaneet Suomeen yli viidentoista pakolaisleirillä vietetyn vuoden jälkeen. Samalla hän tutki millaisia muutoksia ympäröivän yhteisön, hiljentyneen pikkukaupungin elämässä oli käsillä.

Kurdilainen Rasoul Khorram kuvaa suomalaista arkielämää omasta näkökulmastaan. Hän haluaa näyttää Suomen rauhallisena, turvallisena ja monikulttuurisena paikkana, jossa yhdessä olemisen hetket ja yhdessä tekeminen ovat tärkeitä. Khorram muutti Suomeen vuonna 2011.

Roni Kaya näyttää katsojalle millaista elämä on Itä-Turkin Kurdistanissa. Perheiden arjen askareita ympäröivät jylhät vuoret ja karu maa. Luonnon ja ihmisen suhde on kuvissa samaan aikaan herkkä mutta voimakas. Turkin kurdi, Roni Kaya muutti Suomeen vuonna 2008.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.