Veneilyloman suunnitteluun on julkaistu uusia karttoja

Karttakeskus on julkaissut uudenlaiset veneilyn suunnittelukartat Suomenlahdelta ja Saaristomereltä.

– Pidempiä matkapurjehduksia tai kesän veneilylomaa suunnitellessa on hyvä nähdä laajoja saaristo- ja rannikkoalueita yhdellä silmäyksellä. Olennaista on saada kartalta kokonaiskuva väylästöstä, sopivista etapeista, pysähdyspaikoista ja satamista, kerrotaan tiedotteessa.

Kartoilla esitetään suunnittelun kannalta olennaiset merenkulkutiedot: väylät kulkusyvyyksineen, yleispiirteiset syvyystiedot, aluevesirajat, merimajakat sekä käyntisatamat vieraspaikkamäärineen.

Väyläviivat on lisäksi luokiteltu niiden kulkusyvyyden ja väylän ylittävät sillat niiden alituskorkeuden mukaan. Kartan sisällön täydentävät GT-tiekartan tiedot maa-alueista.

– Vedenkestäviä ja taitettuna pienikokoisia karttoja on helppo käsitellä ja säilyttää veneessä.

Saaristomeren karttalehti kattaa koko Lounais-Suomen rannikon, Saaristomeren ja Ahvenanmaata ympäröivät vedet. Kartta ulottuu idässä Hankoon ja Teijolle asti, pohjoisessa näkyy Uusikaupunki ja lännessä Signilskär Eckerön länsipuolella.

Suomenlahden kartalla näkyy koko Uudenmaan ja Kymenlaakson rannikko aina Hangosta Virolahdelle saakka. Mukana on myös Viron rannikkoa ja saaria Tallinnan seudulla sekä Venäjään kuuluvien Suomenlahden ulkosaarten rantaviivat ja majakat.

Kartat perustuvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin tietoihin, joita on täydennetty muilla kartta-aineistoilla.

– Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön, huomautetaan Tapio Karttakeskuksen tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.