Liikenneasemien vilkkain sesonki on kesällä

Teiden varsilla olevien liikenneasemien asiakasmäärät kasvavat huippuunsa kesä-heinäkuussa, kun suomalaiset suuntaavat viettämään kesälomaa ympäri maata.

– Heinäkuu on meille kesäsesongin ydin. Viime kesänä moni lähti lomalle ulkomaille koronatilanteen tasauduttua, mutta tänä kesänä odotamme, että suomalaisia kiinnostaa enenevissä määrin autolla matkailu kotimaassa, kertoo Jyväskylän Neste K Kirrin kauppias Marit Mertsalmi tiedotteessa.

Grillauksen asema suomalaisten kesäruokavaliossa sekä pizzauunien suosio näkyy nestekaasujen myynnissä liikenneasemilla, sillä ainakin Neste K-liikenneasemilla niiden myynti kolminkertaistuu kesän aikana.

Neste K-liikenneasemien ravintola- ja kahvilatuotteiden myynti kasvaa kesäkuukausina noin 10 prosenttia.

Lounaspuffettien suosio vähenee kesällä, kun teillä liikkuvat työmiehet vähenevät. Vastaavasti yksittäisten ravintola-annosten suosio kasvaa.

Helteisellä säällä ostetaan isompien ateria-annosten sijasta jotakin kevyempää syötävää, kuten täytettyjä croissanteja ja patonkeja.

Kesäkuukausina liikenneasemien yhteydessä palvelevista K-kaupoista lomailijoiden mukaan lähtee paljon jäätelöitä ja erilaisia juomia.

Erityisesti oluiden, siidereiden ja lonkeroiden myynti kasvaa ja kokonaisuudessaan niiden ja alkoholittomien virvoitusjuomien myynti puolitoistakertaistuu kesäkuukausina.

Jäätelöiden myynti viisinkertaistuu kesäkuukausina ja jopa 95 prosenttia jäätelömyynnistä tulee yksittäispakatuista tuuteista, puikoista ja mehujäistä.

– Yksittäispakatut jäätelöt ovat suosittuja läpi vuoden, mutta kesällä niiden myynnin osuudessa näkyy selvä kasvu. Mikäli säät ovat kylmemmät, jäätelöiden sijaan asemalta valitaan mukaan makeisia. Jotain herkuttelua asiakkaamme joka tapauksessa kaipaavat kesäisin, kertoo Neste K:n ketjujohtaja Mikko Paukkonen tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.