Tuore tutkimus: Liikunnalla ei suurta merkitystä kolesteroleihin

Liikunnalla ei suurta merkitystä kolesteroleihin.

HUS:ssa selvitettiin, miten lihavuus ja fyysinen kunto vaikuttavat kehon aineenvaihduntaan. Tutkimustulokset viittaavat siihen, että liikunnalla on kudoksia virkistävä vaikutus, mutta ei ei kumoa lihavuuden haitallista vaikutusta veren kolesteroli- tai sokeripitoisuuksiin.

HUS:n, Helsingin yliopiston ja Työterveyslaitoksen toteuttamassa tutkimuksessa oli mukana 1308 henkilöä Suomen FinnTwin- ja Tanskan GEMINAKAR-kaksostutkimuksista. Tutkimushenkilöille tehtiin kuntopyörällä kuntotesti, mitattiin rasvaprosentti ja selvitettiin verestä kolesteroli- ja sokeriaineenvaihduntaa.

Juuri julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että painoindeksillä ja kehon rasvan määrällä on huomattavasti suurempi merkitys terveyteen kuin esimerkiksi kunnolla.

Tutkimustuloksista huomattiin, että paljon liikkuvilla on parempi sokeriaineenvaihdunta. Tulokset saatiin, kun liikuntaa mitattiin askelmittareilla. Tämä tuli erityisesti esiin voimakastehoisessa liikunnassa. Kolesteroleihin liikunnalla ei ollut suurta merkitystä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.