Kaso-turvaovet parantavat asuntojen turvallisuutta – häikäisee turvatesteissä

Vaikka Kaso-ovet ovat teräsrakenteisia, ne henkivät kodinomaisuutta.

Kaso-ovet lisäävät asuntojen turvallisuutta huomattavasti. Tämän lisäksi ne eristävät hyvin muun muassa rappukäytävästä kantautuvia hajuja ja ääniä. Ovet ovat teräsrakenteisia ja ne ovat pinnoitettu MDF-levyllä. Koska ovet ovat teräsrakenteisia ne eivät menetä muotoaan edes kosteusvaihteluiden myötä.

Suojaa murroilta ja palon leviämiseltä selvästi muita paremmin

Ovissa on käyttölukon lisäksi myös turvalukko. Turvalukkoa suljettaessa lukkiutuu ovi lukon sivusalpojen lisäksi myös yläkarmiin ja kynnykseen ulottuvien pitkäsalpojen avulla. Tämän lisäksi kaikissa ovissa on myös ovisilmä. Testit puhuvat Kason Arctos-ovien murtosuojan puolesta. Se on nimittäin täysin toista luokkaa kuin tavallisten puuovien. Tavallinen ovi aukesi sorkkaraudalla karmista vääntämällä ilman turvalukkoa seitsemässä sekunnissa. Turvalukollinen ovi aukesi 20 sekunnissa. Kaso-oven vääntäminen sorkkaraudalla vie murtovarkaalta useita kymmeniä minuutteja aiheuttaen samalla kovaa melua.

Pelastusviranomaiset käyttävät hätätilanteessa turvaoven murtamiseen polttomoottorikäyttöistä pelastussahaa, mutta murtovarkaalle tämä murtautumiskeino on sekin liian äänekästä puuhaa. Kason murtoluokiteltu ovi onkin testattu Eurooppalaisen standardin EN 1627 mukaisesti. Murtosuojan lisäksi Kaso-ovi suojaa palon leviämiseltä
kerrostalossa. Paloluokitus umpiovissa on EI45, 45 minuuttia, ja postiluukkujen osalta EI30, 30 minuuttia. Tiiviin rakenteensa ansiosta Kaso-ovi estää myös palokaasujen ja hajujen leviämisen.

Oven puukuitupaneelit vaihdettavissa

Vaikka Kaso-ovet ovat teräsrakenteisia, ne henkivät kodinomaisuutta. Jos ovien pinnoite ajan myötä kolhiutuu, se voidaan vaihtaa uuteen. Yksi teräsoven piirre on se, että se on painavampi kuin puuovi. Tätä ei kuitenkaan käytössä huomaa laakeroitujen saranoiden ansiosta. Ovi aukeaa ja sulkeutuu kevyesti, mistä johtuen voimaa ei ovilehden liikutteluun tarvita normaalia enempää.

Lisätietoja:
Kaso Oy
www.kaso.fi
puh. 010 2713 725

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.