Auta iäkästä – ryhdy ulkoiluystäväksi

Yli puolet 80 vuotta täyttäneistä kokee vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä. He tarvitsevat tuekseen ulkoiluystävän.

Ulkona liikkuminen on merkittävä hyvinvoinnin edistäjä. Se virkistää ja rauhoittaa mieltä, kehittää tasapainoa ja lihasvoimaa sekä terästää muistia. Ulkoilu tarjoaa elämyksiä sekä yhdessäoloa.

Päivittäisen ulkoilun mahdollisuus tulisi kuulua kaikille, myös toimintakyvyltään heikentyneille vanhuksille. Tarjoa apuasi ulkoiluun ja osallistu Vie vanhus ulos -kampanjaan 5.9.–5.10.2017.

Viime vuonna kampanjassa ulkoiltiin 79 paikkakunnalla. Tämän vuoden tavoitteena on ylittää sadan kunnan raja.

Yli puolet 80 vuotta täyttäneistä kokee vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä. He tarvitsevat tuekseen ulkoiluystävän.

Moni iäkäs ihminen ei pääse yksin ulos

Moni kotona tai palvelutalossa asuva iäkäs ihminen ei pääse yksin ulos heikentyneet liikkumiskyvyn, muistiongelman, yksinäisyyden tai kaatumisen pelon vuoksi. He tarvitsevat tuekseen ulkoiluystävän.

– Kutsumme järjestöjen vapaaehtoisia, opiskelijoita, hoitotyön ammattilaisia, läheisiä ja naapureita sopimaan kävelytreffejä iäkkäiden kanssa. Tutkimusten mukaan 80 vuotta täyttäneistä yli puolet kokee vaikeuksia puolen kilometrin kävelyssä. Ulkoiluapua siis tarvitaan, kannustaa suunnittelija Heli Starck Ikäinstituutista.

Kampanjaan osallistutaan kirjaamalla ulkoilukertoja vievanhusulos.fi -sivustolle 5.9. lähtien.

Ulkoilukampanja huipentuu valtakunnalliseen iäkkäiden ulkoilupäivään vanhustenviikon torstaina 5.10. Silloin Voimaa vanhuuteen -ohjelmaan osallistuvissa kunnissa järjestetään monen sukupolven välisiä ulkoilutapahtumia.

Kuva: Ikäinstituutti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.