Espoonlahden kirkko avasi ovensa

Espoonlahden kirkko kesällä 2017 remontin jälkeen

Peruskorjattu Espoonlahden kirkko otettiin käyttöön. Kirkkoherra Jouni Turtiainen iloitsee peruskorjauksen valmistumisesta.

– Kyllä tätä on odotettu. On hienoa, että saamme taas käyttöön kirkon, joka on keskellä kylää. Tämä tuntuu kotiinpaluulta ja se on myös seurakunnan toiminnan teema tulevana syksynä, Turtiainen sanoo.

Uusitut tilat tarjoavat hyvät ja turvalliset puitteet seurakunnan toiminnalle. Peruskorjauksen myötä kirkolle saatiin myös ihan uusi toimitila, seurakuntakahvila, jonka toimintaa suunnitellaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Lasten ja perheiden kauttaaltaan korjatuissa kerhotiloissa toiminta on aloitettu. Myös arkiaamujen elintarvikejakelu palaa kirkolle 4. syyskuuta alkaen. Varsinaisesti kirkko vihitään käyttöön ensimmäisenä adventtisunnuntaina 3. joulukuuta. Vihkimisen toimittaa Espoon piispa Tapio Luoma.

Seurakuntalaisille ja muille kiinnostuneille järjestetään tutustumiskierroksia uusittuihin tiloihin sunnuntaina 10. syyskuuta klo 11 messun jälkeen. Jouni Turtiainen ja Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Jorma Jussilainen ovat paikalla kertomassa kirkon mittavasta peruskorjauksesta.

Peruskorjaus on valmistunut, mutta Jouni Turtiainen kertoo, että kirkolla tehdään vielä laitteiden säätöjä ja pienempiä korjauksia. Piha-alue on vielä osin työmaana. Lisäksi kirkon viereen on peruskorjauksen aikana tullut myös metrotyömaa, joten Espoonlahden kirkolla jatketaan rakennustyömaatunnelmissa vielä parin vuoden ajan.

10 miljoonan remontti

Kirkon peruskorjaus aloitettiin keväällä 2016. Kirkkosali oli pois käytöstä jo aikaisemmin. Peruskorjauksessa kirkkosalin katto tukirakenteineen uusittiin. Samalla kirkon tiloja modernisoitiin vastaamaan nykyaikaisia kokoontumistiloja. Myös ilmanvaihto uusittiin, esteettömyyttä parannettiin ja kirkon yhteyteen rakennettiin uusi suurtalouskeittiö. Peruskorjaus toteutettiin niin, että kiitetty arkkitehtuuri säilyi ennallaan. Peruskorjauksen kustannusarvio on 9,57 miljoonaa euroa.

Vuonna 1980 valmistunut Espoonlahden kirkko on arkkitehtien Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelema. Julkisivumateriaaleina on betonia ja kuparipeltipaneelia. Sisätiloissa on käytetty luonnonkiveä. Korkea kirkkosali nousee ympäristössään veistoksellisena maamerkkinä. Kirkon kokonaispinta-ala on n. 2400 neliömetriä.

Espoonlahden seurakunta on toiseksi suurin Espoon evankelis-luterilaisista seurakunnista. Jäseniä on 31 400 ja työntekijöitä noin kuusikymmentä.

Tutustuminen Espoonlahden kirkon remonttiin su 10.9. klo 11 messun jälkeen, Espoon seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Jorma Jussilainen kertoo kirkon peruskorjauksesta, minkä jälkeen tutustumiskierroksia

Kuvassa Espoonlahden kirkko kesällä 2017 remontin jälkeen

Kuva: Espoon seurakunta, kuvaaja: Juha Ryhanen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.