Xavier haluaa saada nuoret kiinnostumaan luonnonsuojelusta – skeittaa Suomen halki Norjaan

Luonnonsuojelu on aina ollut lähellä Xavierin sydäntä. Kuva on viime vuoden matkalta.

Viime vuonna Xavier Hildén ajoi vuokrattavalla kaupunkipyörällä Suomen halki Norjaan. Tarkoituksena oli kiinnittää ihmisten huomio roskaamiseen ja sen aiheuttamiin haittavaikutuksiin. Matkan aikana hän keräsikin useita satoja säkillistä roskia ja tavoitti ihmisiä eri paikkakunnilta. Tänä vuonna tempaus on tarkoitus toteuttaa uudelleen, mutta entistäkin isommin.

– Yritin miettiä vieläkin rankempaa meininkiä kuin viime vuonna, niin aattelin vetää matkan skeittaamalla, Hildén kertoo.

Viime vuodesta poiketen Xavier vierailee myös useilla paikkakunnilla keskustelemassa eri tapahtumissa niin luonnonsuojelusta kuin myös rohkeudesta.

– Haluan saada nuoria kiinnostumaan luonnonsuojelusta ja haluan puhua heille myös rohkeudesta. Ylipäänsä mun tavoitteena on saada jengi pois puhelimien ääreltä ja kohti luontoa, Xavier summaa.

Rohkeus on asia, jonka Xavier itse oppi viime vuoden reissullaan.

– Viime vuonna keksin ideani ja lähdin matkalle melkein saman tien. Sitä ennen en ollut käynyt Tamperetta kauempana, joten en yhtään osannut odottaa mitä matkan varrella voi käydä. Alkumatkasta yövyin esimerkiksi huoltoasemilla ja bussipysäkeillä, Xavier kertoo.

”Viimeksi irtisanoin oman kämppäni, mulla oli taskussa 200 euroa ja nukuin kadulla”

27-vuotias nuorukainen haluaa esimerkillään osoittaa, että ihminen voi oikeasti tehdä mitä ikinä haluaakaan.

– Matka antoi mulle niin paljon. Se opetti nöyryyttä. Matkan aikana oli luonnon ja muiden ihmisten armoilla. Ennen en ollut niin rohkea, mutta silloin hiffasin, että ihminen voi tehdä mitä haluaa, Xavier summaa.

– Viimeksi irtisanoin oman kämppäni, mulla oli taskussa 200 euroa ja nukuin kadulla, hän lisää.

Hildénin haaveena on tehdä matkalta videopäiväkirjaa YouTubeen. Hän toivoo myös saavansa pakettiauton kuljettajineen, jossa kulkisi kaikki tarpeellinen kuten vesivarasto, kuvauskalusto ja teltta yöpymisiä varten. Jos hän saa matkaansa pakettiauton, niin hän toivoo voivansa viettää myös siellä juttutuokioita ihmisten kanssa.

– Haluan tavata matkan aikana mahdollisimman paljon ihmisiä ja jutella heidän kanssaan kaikesta ihan rennosti, Xavier kertoo.

Matkaan Xavier lähtee pääkaupunkiseudulta kesäkuun aikana. Taivallettavaa on yhteensä noin 1500 kilometriä. Matkan hän arvelee kestävän noin 1,5-2 kuukautta. Facebookissa Skeittaamalla Norjaan -sivuilta voi seurata matkan etenemistä sekä saada infoa tapahtumista, joissa Xavier on mukana.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.