Tarinoita auttamisen hetkistä: ”Tytön kiitokset lämmittivät sydäntä”

Auttaminen ei aina vaadi suuria tekoja. Joskus pienelle eleellä voi saada iloa niin omaan kuin myös muidenkin päivään. Kysyimme lukijoiltamme tarinoita hetkistä, jolloin he ovat tarjonneet apua sitä kaipaavalle.

Muutaman euron ostokset

”Pari kertaa olen kaupassa kuullut tai huomannut, että joltakin on jäänyt lompakko kotiin tai muuten on jäänyt parista eurosta kiinni ostosten ostaminen, niin olen maksanut ostokset heidän puolestaan. Olen itse työtön, joten rahaa ei kovinkaan paljoa ole, mutta silti olen halunnut ojentaa auttavan käteni, jos tarve on sille tullut.”

– Mies, 35v.

Reittiohjeet kohdalleen

”Kerran kävelin kaupungilla yksin, kunnes kuulin todella hennon äänen. Pikkutyttö kysyi minulta, että osaisinko neuvoa hänelle tietä. Kysyin minne hän on matkalla ja sain kuulla, että hänen pitäisi päästä nelosen ratikkaan. Olimme muutaman korttelin päässä nelosen ratikan lähimmältä pysäkiltä ja sanoi, että voin kävellä hänen kanssaan siihen pysäkille. Tyttö kiitti paljon ja sanoi, että oli kysynyt apua jo aiemmin, mutta muut eivät olleet kiinnittäneet häneen huomiota. Kävelimme sitten pysäkille ja sanoi, että voin vielä tulla yhtä matkaa hänen kanssaan, jos hän haluaa. Tyttö kuitenkin kertoi, että on matkustanut sillä ratikalla monta kertaa, joten matkamme erkanivat siinä. Tytön kiitokset lämmittivät sydäntä koko loppupäivän ja edelleen kun muistelen tätä, niin tulee hyvä mieli.”

– Nainen, 26v.

Kolikot iloiselle parivaljakolle

”Olin menossa kirjastoon, kun vastaan tuli kaksi iloista kaverusta. He kysyivät olisiko minulla heittää heille kaksi euroa. Tiesin, että lompakossani olisi ainakin muutama euro, joten sanoin, että joo onhan mulla heittää muutama kolikko. Annoin heille kaikki kolikot mitä lompakostani löytyi. Olisikohan siinä ollut ehkä viitisen euroa. Miehet olivat kovasti innoissaan ja kiittivät paljon. Kehuivat myös kauniiksi ja toivottivat hyvää loppupäivää. Kanssakäyminen kesti vain hetken, mutta hyvä mieli tuli!”

– Nainen, 31v.

Lue lisää tarinoita hetkistä, jolloin apua tarjottiin tuntemattomalle ihmiselle:

Tuntematon nainen auttoi muistisairaan kotiin: ”Äiti pelastui pakkaselta”

Järvenpääläisperheen teko kerää kehuja: Ikimuistoinen ele

Espoolainen Myly-koira ansaitsee teollaan sankarikoiran arvon

Toimittaja Ira Juvonen