Espoolainen Myly-koira ansaitsee teollaan Sankarikoiran arvon

Espoossa asuva welsh corgi cardigan nimeltään Myly saa Sankarikoiran arvon.

Kennelliitto myöntää vuonna 2017 Sankarikoiran arvon 18 koiralle. Yksi näistä koirista on Espoossa asuva welsh corgi cardigan nimeltään Myly. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Mitä Myly teki ansaitakseen näin hienon tittelin?

– Sain sunnuntaille kuvauskeikan lyhyellä varotusajalla, joten soitin äkkiä äidille ja sanoin että nyt olisi koiran hoitokeikka tarjolla. Puolenpäivän aikaan he olivat lenkillä ja äiti huomasi, että koira rupesi vetämään pienelle korkeakasvuiselle ”pellolle” päin. Vanhempi nainen kuuli koiran haukunnan, joilloin hän tajusi pyytää apua. Nainen oli kaatunut, eikä päässyt omin avuin ylös. Äitini haki naapurista apua ja myöhemmin paikalle soitettiin ambulanssi, jonka jälkeen nainen saatiin ylös, Mylyn omistaja Niklas Törnblom muistelee.

Marraskuussa kaksi vuotta täyttävä Myly sai hienon tekonsa ansiosta runsaasti herkkuja ja leluja. Miltä tuntuu, että kodissasi on nykyään oikea Sankarikoira?

– Tunteen voi oikeastaan kiteyttää siihen, kun herkkuja ostaessani juttelin lemmikkikaupan työntekijän kanssa asiasta, niin hän sanoi, että Sankarikoira-titteliä parempaa arvonimeä ei oikeastaan koira voi saada. Eli ylpeä omistajahan tässä saa olla, Niklas kertoo iloisesti.

Niklas kertoo, että aluksi hän ei ollut ajatellut koiran ostamista lainkaan. Tilanne kuitenkin muuttui, kun hän huomasi vanhassa naapurustossa asustelevan Nelson-corgin.

– Pötkylä tuli vastaan aina yhtä onnellisen näköisenä ja etsi katseellaan ihmisiä, jotka voisivat häntä rapsutella lenkillä. Mitä enemmän asiaa ajattelin niin huomasin, että corgihan muistuttaa itseäni melko paljon. Lyhyet jalat, iso ego ja pyrkii olemaan positiivinen tilanteessa kuin tilanteessa.

Näin Myly löysi uuteen kotiin jouluaattona 2015.

– Kyllähän Mylystä perheenjäsen ja paras ystävä on tullut. Siinä kun melkein kaksi vuotta on kahdestaan kuljettu, niin kyllä se oudolta tuntuisi, jos ei kaveri olisi vierellä, mies kertoo.

Niklas kertoo Mylyn olevan luonteeltaan fiksu, sosiaalinen, utelias ja valpas. Koira reagoi vahvasti kaikkiin ääniin ja uusiin asioihin. Tämän lisäksi Myly nauttii asunnon vartioimisesta, ruoasta, rapsutuksista, koulutustilanteista, muista koirista ja ihmisistä sekä tavaroiden järsimisestä.

Kennelliitto palkitsee Sankarikoirat Koiramessut-tapahtumassa sunnuntaina 10. joulukuuta Messukeskuksessa Helsingissä. Kuinka olette Mylyn kanssa valmistautuneet palkitsemistilaisuuteen?

– En usko, että mitenkään erityisemmin valmistaudutaan tapahtumaan. Täytyy varmaan laittaa pyhäpaita päälle ja antaa koiran nauttia huomiosta, Niklas summaa.

Jos haluat nähdä lisää kuvia Sankarikoirasta, niin se onnistuu mylythecorgi-nimistä instagram-tiliä seuraamalla.

Toimittaja, Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.