Järvenpääläisperheen teko kerää kehuja: Ikimuistoinen ele

Pienillä teoilla voi olla suurikin vaikutus.

Syyskuun lopussa Mervi Lappalainen laittoi ilmoituksen Järvenpään julkiseen Facebook-ryhmään. Ilmoituksessa kerrottiin, että annetaan vanhojentanssipuku alushameella sellaiselle, jolla ei ole mahdollisuutta ostaa omaa. Puvun lisäksi tempaukseen lähti mukaan Taru Perttilä Kellokosken Hiustara -parturi-kampaamosta. Päivitys keräsi paljon lämpimiä ja sydämellisiä kommentteja ja mitä muutakaan näin kaunis teko voisikaan saada.

– Hieno ja ikimuistoinen ele jollekin onnelliselle! Varmasti tavalla tai toisella joskus hyvä kohtaa sinun luoksesi takaisin <3, Kirsi kommentoi Järvenpään Facebook-ryhmässä.

Mistä ajatus mekon lahjoittamiseen syntyi, Mervi?

– Olemme tyttäreni kanssa yrittäneet kierrättää mekkoa seuraavalle heti tanssien jälkeen. Se kuitenkin osoittautui yllättävän hankalaksi, sillä käytetyille puvuille on paljon tarjontaa. Huomasin tällaisen annetaan ilmoituksen netissä ja siitä se ajatus sitten lähti. Ajatusta siivitti paljon myös muisto siitä, kuinka paljon rahallista panostusta tämä tapahtuma vaatii.

Lahjoituksen saaneen ystävä oli yhteyksissä

Muutama päivä ilmoituksen jättämisestä päätös mekon lahjoituksesta oli tehty.

– Saimme koskettavan viestin tytön kaverilta. Hän perusteli hyvin tarpeen lahjoitukselle. Perheen tilanne oli sellainen, että ”prinsessapäivän” järjestäminen olisi hieman haastavaa, Mervi kertoo.

Mervi ja hänen tyttärensä Kia olivat yhteydessä tyttöön, joka oli asiasta täysin tietämätön. Hän oli naisen sanojen mukaan asiasta hyvin hämmentynyt, mutta pian hämmennys muuttui liikuttuneisuudeksi.

– Laitoin tytölle kuvan puvusta ja hän innostui siitä. Järjestimme puvun sovituksen ja mekko oli hänelle juuri sopiva. Hetki oli kovin liikuttava, Mervi muistelee.

Uusi mekko ei kuitenkaan ollut ainut yllätys, jonka tyttö sai. Lappalainen pääsi nimittäin kertomaan, että hän saa myös ammattilaisen tekemän kampauksen ilmaiseksi. Innostuneisuus oli selvästi nähtävillä, mutta silti tyttö halusi vielä varmistaa, että eikö takuulla ollut ketään toista, joka tarvitsisi mekkoa häntä enemmän. Mekko oli todella löytänyt arvoisensa.

– Mekko lähtee kuulemma jatkamaan samalla tavalla eteenpäin, Mervi kertoo iloisesti.

Yksi hyvä teko voi saavuttaa lisää hyviä tekoja, joten annetaan hyvän kiertää.

Toimittaja: Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.