Vieraskielisten osuus on nyt yli 17 prosenttia Espoossa

Ennakkotietojen mukaan Espoossa oli vuoden 2018 lopussa 283 940 asukasta. Vieraskielisiä oli 48 900 henkilöä, mikä on 17,2 prosenttia Espoon koko väestöstä.

Vieraskielisten osuus on noussut kahdessa vuodessa kaksi prosenttia, sillä vuoden 2016 lopussa heidän osuutensa oli 15,2 prosenttia.

Espoo on ohittanut Helsingin pari vuotta sitten vieraskielisten suhteellisessa osuudessa. Pääkaupunkiseudulla vieraskielisten osuus on korkein Vantaalla, 18 prosenttia.

Vieraskielisten eli muiden kuin suomen-, ruotsin- ja saamenkielisten määrän ennustetaan edelleen kasvavan voimakkaasti Espoossa.

Uusi vieraskielisen väestön ennuste on valmistunut. Sen mukaan Espoon vieraskielisen väestön määrä kasvaa 105 400 asukkaaseen vuoteen 2035 mennessä. Tällöin heidän määränsä kasvaa nykyisestä 2,4 -kertaiseksi.

Kaikki vieraskielisten kieliryhmät kasvavat. Eniten kasvavat Aasian, Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan kieliryhmät. Aasian kieliryhmään kuuluvat esimerkiksi nepali, bengali, vietnam, thai ja kiina. Lähi-idän kieliryhmään kuuluvat muun muassa arabia, persia, kurdi ja turkki. Vähiten Espoossa ennustetaan kasvavan viron, latvian ja liettuan kieltä puhuvien määrän.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.