Huonot soratiet ovat asukkaiden riesana Vanha-Espoossa

Vanha-Espoon suuralueen katujen kunto puhututtaa alueen asukkaita. Monilla omakotialueilla on kuoppaiset hiekkatiet ja avo-ojat, eikä jalkakäytäviä ole.

Kapeat soratiet koetaan koetaan uhaksi liikenneturvallisuudelle. Huonokuntoisista teistä huolestuneet asukasaktiivit katsovat, että Espoon uusille kerrostaloalueille tehdään kaikki kerralla kuntoon, mutta vanhoilla pitkään asutuilla pientalo-alueilla kadut ovat jääneet kyläteiden tasolle.

– Espoon kaupungin Kotikadut kuntoon-ohjelma alkoi vuonna 1996 ja silloin tavoitteena olevan vanhojen omakotialueiden katujen rakentaminen nopeasti kuntoon, ehkä kymmenessä vuodessa. Näinhän ei ole tapahtunut.

– Monet asemakaavoitetut alueet ovat jo nelikymmenvuotiaita, täyteen rakennettu, täynnä asukkaita, mutta katuja, jalkakäytäviä ja sadevesiviemäreitä odotetaan. Kuraisilla sorateillä kuljetaan ja autoja hypätään turvaan avo-ojan taakse.

Espoon kaupunki päivitti Kotikadut kuntoon -ohjelmaa vuonna 2014 ja silloin luvattiin, että kaikki ohjelman kadut olisi saatu tehtyä vuoteen 2022 mennessä.

– Kadut oli yksilöity kaduittain ja vuosittain toteutusohjelmassa. Ei ole tiedossa eikä asukkaille kerrottu, miksi ohjelmaa ei ole toteutettu, asukasaktiivi viestittää.

– Vuoden 2018 raportissa, jonka tekninen lautakunta hyväksyi 17. lokakuuta 2018, aiempi kahdeksan vuoden toteutussuunnitelma vesitetään ja toteutus venytetään kolminkertaiseksi eli 24 vuodeksi eli 2040-luvulle asti, siis lähes neljännesvuosisadan päähän.

Vanha-Espoon katujen kuntoa pohditaan kaikille avoimessa Vanha-Espoon Asukasfoorumissa keskiviikkona 3. huhtikuuta kello 18. Tilaisuus pidetään Espoon valtuustosalin kahviossa osoitteessa Espoonkatu 5.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.