Huonot soratiet ovat asukkaiden riesana Vanha-Espoossa

Vanha-Espoon suuralueen katujen kunto puhututtaa alueen asukkaita. Monilla omakotialueilla on kuoppaiset hiekkatiet ja avo-ojat, eikä jalkakäytäviä ole.

Kapeat soratiet koetaan koetaan uhaksi liikenneturvallisuudelle. Huonokuntoisista teistä huolestuneet asukasaktiivit katsovat, että Espoon uusille kerrostaloalueille tehdään kaikki kerralla kuntoon, mutta vanhoilla pitkään asutuilla pientalo-alueilla kadut ovat jääneet kyläteiden tasolle.

– Espoon kaupungin Kotikadut kuntoon-ohjelma alkoi vuonna 1996 ja silloin tavoitteena olevan vanhojen omakotialueiden katujen rakentaminen nopeasti kuntoon, ehkä kymmenessä vuodessa. Näinhän ei ole tapahtunut.

– Monet asemakaavoitetut alueet ovat jo nelikymmenvuotiaita, täyteen rakennettu, täynnä asukkaita, mutta katuja, jalkakäytäviä ja sadevesiviemäreitä odotetaan. Kuraisilla sorateillä kuljetaan ja autoja hypätään turvaan avo-ojan taakse.

Espoon kaupunki päivitti Kotikadut kuntoon -ohjelmaa vuonna 2014 ja silloin luvattiin, että kaikki ohjelman kadut olisi saatu tehtyä vuoteen 2022 mennessä.

– Kadut oli yksilöity kaduittain ja vuosittain toteutusohjelmassa. Ei ole tiedossa eikä asukkaille kerrottu, miksi ohjelmaa ei ole toteutettu, asukasaktiivi viestittää.

– Vuoden 2018 raportissa, jonka tekninen lautakunta hyväksyi 17. lokakuuta 2018, aiempi kahdeksan vuoden toteutussuunnitelma vesitetään ja toteutus venytetään kolminkertaiseksi eli 24 vuodeksi eli 2040-luvulle asti, siis lähes neljännesvuosisadan päähän.

Vanha-Espoon katujen kuntoa pohditaan kaikille avoimessa Vanha-Espoon Asukasfoorumissa keskiviikkona 3. huhtikuuta kello 18. Tilaisuus pidetään Espoon valtuustosalin kahviossa osoitteessa Espoonkatu 5.