Talousjohtaja Tapiolasta teki kirjan: Parempi parisuhde vai erinomainen ero?

Tapiolassa asuva Kati Niemi on kuunnellut lukuisat määrät miesten ja naisten tositarinoita heidän parisuhdeongelmistaan. Tositarinat onnettomista, ja myös onnellisista, parisuhteista ja eroista ovat pääosassa Niemen kirjoittamassa kirjassa Rakkauden (r)evoluutio: parempi parisuhde vai erinomainen ero.

– Art House Oy:n kustantama kirjani keskittyy parisuhteessa elävien miesten ja naisten usein edestakaisin poukkoileviin pohdintoihin siitä, kannattaako heikoissa kantimissa olevaan suhteeseen panostaa vielä kerran kunnolla vai olisiko molempien osapuolten kannalta sittenkin parempi erota onnellisesti ja onnistuneesti, Kati Niemi kertoo.

Kirja käsittelee parisuhteen parannuskeinoja, mutta lisäksi se tuo esille uusia ajatusmalleja vanhoihin tabuihin ja uskomuksiin.

– Kaikkien kannattaisi suhtautua eroon positiivisen sallivasti ja erityisesti nimenomaan silloin, kun haluaa onnellisen parisuhteen. Moni voisi saada hyvänkin parisuhteensa vahvemmalle pohjalle sallimalla itselleen ajatuksen mahdollisesta erosta, koska tällöin riidat ja ajoittain tylsä arki eivät olisikaan enää uhka perusturvallisuuden tunteelle, Kati Niemi valottaa.

– Jos pelkää liikaa tulevansa hylätyksi, on vaikeaa rohjeta avautuakaan omana itsenään puolisolleen juuri sellaisena kuin kuitenkin on. Jos siis haluaa tulla puolisonsa kohtaamaksi ja hyväksymäksi, on avattava itsensä alttiiksi myös mahdolliselle hylkäämiselle, Niemi jatkaa.

Niemen kirja kannustaa ihmisiä ensisijaisesti tekemään päätöksen siitä, mitä haluaa elämäänsä, olipa se sitten selkeä päätös panostaa parisuhteeseen taikka päätös erota.

– Kirjassa ei anneta valmiita vastauksia, vaan pikemminkin sadoilla kysymyksillä ja uudenlaisilla parisuhde- ja eropositiivisilla ajatuksilla möyhitään lukijan ehkä pinttyneitäkin ajatusmalleja, jotta lukija itse saa kaipaamiaan oivalluksia ja löytää omanlaisensa ratkaisunsa,Niemi kertoo.

Kirjassa on tositarinoiden lisäksi reilut 50 erilaista mentaaliharjoitusta, joiden avulla lukija voi jäsennellä ajatuksiaan, toiveitaan, uskomuksiaan ja pelkojaan.

Idea kirjan kirjoittamiseen syntyi Niemen opiskellessaan talousjohtajan ammattinsa ohessa sertifikoiduksi NLP-kouluttajaksi. Hän on itsekin käynyt läpi eroprosessin pitkästä parisuhteesta.

– Kun itse olen erittäin kiinnostunut ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta ja parisuhteiden parantamisesta ja kun olin juuri itse eronnut ex-puolisostani erittäin hyvissä väleissä, niin päätin mallittaa hyvän eroamisen taitoa syvähaastattelemalla lukuisia muita eronneita. Kirjassa näkyy toki myös pitkä johtajanurani, josta ammennan muun muassa energiaa antavaan päätöksentekoon, arvojen mukaisten tavoitteiden saavuttamiseen ja itsensäjohtamiseen liittyvissä teemoissa.

Sinkkuna elelevä Niemi viihtyy Tapiolassa hyvin. Hän pitää Tapiolan siisteydestä, luonnonläheisyydestä, kävelyreiteistä ja palveluista.

-Olen ystävillenikin kehunut myös Sandro`s -kantaravintolaani, jonka mainiot tarjoilijat tervehtivät minua aina halaillen, Kati Niemi naurahtaa.