Televisiokanavasi on ehkä haettava uudelleen

Katosiko kanavat tv-ruudustasi? Syynä on antennitelevisioverkon uusi toimilupakausi, jonka alettua tv-kanavatarjontaan tuli muutoksia ja osa kanavista siirtyi uusille lähetystaajuuksille, jolloin kanavat pitää hakea uudelleen. Myös kanavien peittoalueet muuttuvat joiltakin osin. Maksu-tv-palveluissa tapahtuu muutos lähetysteknologian osalta. Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina.

Muutokset koskivat antenni-tv-verkkoa, mutta saattavat vaikuttaa myös joidenkin kaapeli-tv-yhtiöiden asiakkaisiin. Kaapeli-tv-asiakkaiden on hyvä olla yhteydessä omaan operaattorinsa, mikäli palvelutarjonnassa ilmenee muutoksia tai vastaanotossa esiintyy ongelmia.

Digita teki tekniset muutokset valtakunnalliseen tv-verkkoonsa pääosin 17.5. yöllä ja aamulla.

Muutokseen liittyvää tärkeää tietoa

Kanavahaku

Vastaanottimen ohjekirjasta saa yksityiskohtaiset ohjeet kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen. Oheiset ohjeet toimivat useimpien vastaanottimien kohdalla. Mikäli kanavien uudelleenviritys ei onnistu, kannattaa ottaa yhteyttä laitteen myyjään tai maahantuojaan.

Digitan kuluttajapalvelu auttaa vastaanottoon liittyvissä ongelmatilanteissa arkisin klo 8-20 puhelinnumerossa 020 411 7676 ja sähköpostitse info.

Kaikki maksu-tv-kanavat lähetetään jatkossa DVB-T2-teknologialla

DVB-T2-teknologia mahdollistaa niin teräväpiirtolähetykset kuin myös suuremman määrän peruslaatuisia tv-kanavia.

Jatkossa kaikki Digitan antenni-tv-verkossa tarjolla olevat maksu-tv-kanavat lähetetään DVB-T2-teknologialla peruslaatuisina. Maksu-tv-kanavien katsomiseen tarvitaan DVB-T2-vastaanotin (televisio tai digiboksi). Sen tunnistaa Antenna Ready HD –merkinnästä.

Tehdasasetusten palautus ja kanavien haku

Kanavien virityksessä kannattaa tehdä tehdasasetusten palautus. Toimenpiteen etu on se, että uudelleen virityksessä laitteen muistiin ei jää tarpeetonta vanhaa tietoa. Jos vastaanotin kysyy tunnuslukua, on se oletuksena yleensä 0000 tai 1111, joskus harvemmin myös 1234. Joillakin laitteilla kanavien viritys onnistuu myös ilman tehdasasetusten palautusta.

Tehdasasetusten palautus

Paina kaukosäätimestä MENU-nappia

Valitse päävalikosta ASENNUS-kohta. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä YLÖS (P+) ja ALAS (P-) ja valinta yleensä OK-napilla.

Valitse ASENNUS-valikosta TEHDASASETUKSET

Toimi näytön ohjeiden mukaan.

Automaattinen kanavahaku ilman tehdasasetuksia

Paina kaukosäätimestä MENU-nappia

Valitse päävalikosta ASENNUS tai KANAVAHAKU. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä YLÖS (P+) ja ALAS (P-) ja valinta yleensä OK-napilla

Valitse valikosta AUTOMAATTINEN KANAVAHAKU

Toimi näytön ohjeiden mukaan.

Manuaalinen kanavahaku

Paina kaukosäätimestä MENU-nappia

Valitse päävalikosta ASENNUS tai KANAVAHAKU. Liikkuminen valikossa tapahtuu yleensä nuolinäppäimillä YLÖS (P+) ja ALAS (P-) ja valinta yleensä OK-napilla

Valitse valikosta MANUAALINEN KANAVAHAKU tai vaihda hakutapa MANUAALISEKSI

Syötä Lähetyskanava tai vaihtoehtoisesti lähetystaajuus kohtaan KANAVA tai TAAJUUS. TV-asemakohtaiset lähetystaajuudet.

Valitse ALOITA HAKU

Toimi näytön ohjeiden mukaan.

Toista kohdat 1-6 kaikille halutuille kanaville

HUOM!

Vastaanottimien ohjekirjasta saa yksityiskohtaiset ohjeet oman vastaanottimen kanavahakuun ja tehdasasetusten palautukseen. Yllä listatut ohjeet toimivat useimpien digisovittimien kohdalla. Mikäli kanavien uudelleenviritys ei onnistu, kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan eli esimerkiksi laitteen myyjään tai maahantuojaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.