Maailma kylässä -festivaali on katuruokakeittiöiden juhla

Ensi viikolla käynnistyvä ilmaisfestivaali Maailma kylässä on monille vakiovierailijoille myös katuruokakeittiöiden juhla. Annosvalikoimasta löytyy muun muassa uppopaistettuja keittobanaanisipsejä, nopales-kaktussalaattia, brasilialaisia coxinha-leivoksia, mezejä, sambusia, häränhäntäkeittoa, tiibetiläisiä kasvis-momoja, kreppejä ja Kuusamon neulamuikkuja. Jokaisella ruokamyyntipisteellä on tarjolla myös vähintään yksi kasvisruokavaihtoehto.

Järjestöjen keittiöt täydentävät festivaalin ruokatarjontaa

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna 27.‒28.5. Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla saadaan nauttia yli 60 katukeittiön tarjonnasta muun festivaalin rinnalla. Järjestöt keräävät tuloja toiminnalleen festivaalin ruokamyynnistä ja tuovat alueelle myös ruokavaihtoehtoja, joita ei löydä ravintoloista. Esimerkiksi Suomi-Nicaragua-seura tarjoilee uppopaistettuja keittobanaanisipsejä halloumijuuston kanssa sekä paistettua maniokkia chipotle-dipillä, ja Apua Kolumbian lapsille kolumbialaista empanadaa ja pataconeja.

Jokainen ruokamyyjä on sitoutunut tarjoilemaan vähintään yhden kasvisruokavaihtoehdon. Myös vegaanisia annoksia löytyy useammasta keittiöstä. Kasvisruoan runsas tarjonta tukee festivaalin ympäristötavoitteita: ruokamyyjiä kannustetaan suosimaan luomu- ja lähiruokaa sekä reilun kaupan tuotteita. Lisäksi ateriat myydään astioissa, jotka hajoavat kompostoitaessa.

Reiluun kauppaan ja liiketoimintaan liittyvät aiheet nousevat esille myös keskusteluohjelmassa, kun Lavaklubilla pohditaan lauantaina 26. toukokuuta Ben & Jerry’sin johdolla mitä yritykset voisivat tehdä paremman maailman eteen. Tarjolla on myös ilmaisia jäätelömaistiaisia. Lisäksi Maailman kirjat -teltassa keskustellaan veganismista muun muassa huippukokki Sami Tallbergin haastattelussa.

Sadat näytteilleasettajat tarjoavat vaikuttamisen mahdollisuuksia

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 27.–28. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11–21 ja sunnuntaina kello 11–19. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy.

Festivaali tuo Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi esiin kansalaisyhteiskunnan roolia oikeudenmukaisen maailman rakentamisessa. Festivaalin toteuttaa kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa ry, joka on yli 300 suomalaisen kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntija

Kuva: Inka Soveri

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.