Vaihtopesä on avautunut eronneille lapsiperheille Leppävaarassa

Leppävaarassa on aloittanut uusi harvinainen palvelu eronneille lapsiperheille.

– Maaliskuun puolessa välissä Sellon kirjaston tiloissa käynnistynyt maksuton palvelu, Vaihtopesä, mahdollistaa lapsen edun mukaisen siirtymisen vanhemmalta toiselle tilanteissa, joissa ei ole valvotun vaihdon tarvetta mutta vaihtoa ei haluta kuitenkaan tehdä kahden kesken, kuten esimerkiksi kotiovella tai ostoskeskuksessa, kertoo hankejohtaja Mari Koskela.

Vaihtopesä on osa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Helsingin yhdistyksen tarjoamaa Lapset ensin -erossakin palvelua, jonka tavoitteena on nostaa lapsen näkökulmaa esille vanhempien erotessa ja tukea vanhempien välistä yhteistyötä.

– Vaihtopesä on kaikille avoin tila Sellon kirjaston Lastenmaassa, leikkitilan vieressä. Vanhemmat voivat keskinäisten sopimustensa mukaisesti tehdä vaihdon tässä lapsiystävällisessä ympäristössä ilman erillistä ajanvarausta. Vaihtopesä on matalan kynnyksen palvelu, jossa ei kysytä käyttäjien nimiä, asuinpaikkaa tai muitakaan tarkempia tietoja, Mari Koskela kertoo.

Paikalla on MLL Helsingin perehdyttämä vapaaehtoinen, jolta voi saada juttuseuraa vaihtoa odotellessa tai tarvittaessa Espoon kaupungin eroauttamisen ja Lapset ensin -erossakin palveluiden yhteystietoja. Vapaaehtoisen tunnistaa sinisestä MLL-liivistä. Vanhempien toivotaan kertovan vapaaehtoiselle, että he ovat tulleet tekemään vaihdon.

Sellon kirjaston Lastenmaa on mahdollisuuksien maa, josta löytyy lasten kirjojen lisäksi mm. leikkitila, lukunurkkauksia, vaunuparkki, lasten wc ja vaipanvaihtotila sekä mikroaaltouuni ruuan lämmittämiseen. Lapsella on yhdessä vanhemman kanssa mahdollisuus leikkiä vaihtoa odotellessa ja tilat mahdollistavat myös lyhyet lapsen ja vanhemman väliset tapaamiset.

Kesäkuun loppuun saakka Vaihtopesä on avoinna (juhlapyhiä lukuunottamatta) keskiviikkoisin klo 17.00-19.30 ja lauantaisin klo 10.30-13.30 sekä 14-30-17.30.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.