Seuraava ostosparatiisi avataan kehätiellä marraskuussa

Pääkaupunkiseudun uusin kauppakeskus Tripla avautui Helsingin kantakaupungin keskellä. Seuraavana avattava iso ostoskeskittymä sijaitsee tyystin toisenlaisessa ympäristössä.

Marraskuun alussa avattava Helsinki Outlet-kylä sijaitsee Kehä III:n varrella Helsingin ja Vantaan rajalla, 15 kilometrin päässä Helsingin keskustasta.

Toisin kuin Pasilan Triplassa, Helsinki Outletin lähellä ei ole rautatieasemia eikä tiheitä joukkoliikenneyhteyksiä, ainoastaan moottoriteitä ja iso eritasoliittymä. Kehätien lisäksi vieressä kulkee Lahdenväylä. Sijainti on siis ihanteellinen autoilijoita varten.

Nimestään huolimatta Helsinki Outlet sijaitsee virallisesti nippa nappa Vantaan kaupungin puolella, kuuluen Tikkurilan suuralueeseen ja Kuninkaalan kaupunginosaan. Helsingin Heikinlaakson teollisuusalue on aivan ostoskylän vieressä.

Outlet-kylän edellyttämiä katutöitä on tehty myös Heikinlaakson puolella Vanhalla Porvoontiellä ja Tatti -nimisellä kadulla.

Helsinki Outlet tulee olemaan kooltaan noin 15 000 neliömetriä. Outletiin aukeaa monta muoti- ja lifestyleliikettä, kuten Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Halti, Guess, Gant, Tiger of Sweden, Marimekko, Timberland ja Samsonite. Helsinki Outletiin odotetaan kaksi miljoonaa kävijää vuodessa. Hankkeesta vastaa Fortus AS, jolla on kokemusta outletin perustamisesta Norjaan, Saksaan ja Alankomaihin.

Tekstiä on korjattu 4.11. Helsinki Outlet ei sijaitse Hakunilan suuralueella, vaan Tikkurilan suuralueella. Suuralueiden raja kulkee Lahdenväylää pitkin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.