Ruotsalainen Kevätsalonki avattiin Espoon Hanasaaressa

71
Hanasaaren näyttelyä. Kuva: Janne Nikkarinen / Hanasaari.

Hanasaaren kulttuurikeskuksen Galleriassa on avattu ruotsalaisen Liljevalchsin taidehallin näyttely. Esillä on valikoituja teoksia Liljevalchsin perinteisestä Kevätsalongista, jonka Liljevalchs on tuonyt nyt ensimmäistä kertaa ulkomaille.

Liljevalchsin Kevätsalongilla on Ruotsissa pitkä historia. Ensimmäinen salonki järjestettiin jo vuonna 1921, ja sen jälkeen kevätsalonkeja on järjestetty vuosittain muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Kevätsalongista on tullut eräänlainen kansanjuhla, johon saapuu noin 100 000 kävijää vuosittain.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että saamme Liljevalchsin näyttelyn tänne Hanasaareen. Liljevalchs on legendaarinen taidehalli, joka on ilahduttanut taiteen ystäviä Tukholmassa jo vuosikymmeniä. Hanasaaren tehtävä on edistää Suomen ja Ruotsin yhteistyötä yhteiskunnan kaikilla aloilla, ja tällaiset näyttelyt ovat tärkeä osa toimintaamme, toteaa Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.

Vuoden 2019 Kevätsalongin taiteilijoista on Hanasaaressa esillä nyt kahdeksan. Yksi teoksista on Anna-Malin Anderssonin huivikauluspuseroa esittävä veistos, joka symboloi Ruotsin akatemiaa vuonna 2018 järisyttänyttä metoo-kriisiä.

Huivikauluspuseron lisäksi näyttelyssä on esillä teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Angelica Kristenson Aurelius, Lisa Landberg, Stella Palm, Morgan Stenman, Stefan Thunström, Mikael Wahrby sekä salanimi Bullevuttan.

Näyttely Hanasaaressa on esillä 26.1.2020 saakka. Galleria on avoinna päivittäin kello 10-20 ja sinne on vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.