Manskulle suunnitellaan näyttävää kaupunkia

Havainnekuva Pikku Huopalahteen suunnitteilla olevasta uudesta asuinalueesta. Kuva: INARO Oy.

Kantakaupungin portiksi Mannerheimintien pohjoispäähän saattaa nousta komeita tornitaloja.

Ainakin Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta näyttää merkittävälle kaavahankkeelle vihreää valoa, mutta lopullisen päätöksen tekee Helsingin kaupuginvaltuusto vuoden 2020 puolella.

Kyseessä on Pikku Huopalahden pohjoisosan täydennys- ja uudisrakentamisesta, joka tarkoittaisi noin 2 500 uutta asukasta.

Havainnekuva Pikku Huopalahteen suunnitteilla olevasta uudesta asuinalueesta. Kuva: INARO Oy.

Alueen nykyiset rakennukset on tarkoitus purkaa. Niissä sijaitsee Helsingin yliopistollisen hammasklinikan ja oikeuslääketieteellisen laitoksen toimintaa, joka on siirtymässä muualle.

Asemakaavaehdotus on nimetty Huopalahdenportiksi. Uudet asuinrakennukset olisivat pääosin 5-8-kerroksisia. Lisäksi alueelle tulisi muutamia 11-14-kerroksisia taloja.

Kerrostalojen kivijalkoihin ehdotetaan tiloja palveluille ja liiketoiminnalle. Alueen keskuskortteliin voi tulla ruokakauppa. Päiväkotikin on luvassa. Haaganpuron ympäristö Vihdintien läheisyydessä jäisi puistoksi.

Tavoitteena on rakentaa kaupunkimainen ja monipuolinen asuinalue, jossa palvelut ovat lähellä. Alue on hyvin saavutettavissa julkisella liikenteellä ja sieltä on hyvät yhteydet esimerkiksi Keskuspuistoon kertoo arkkitehti Marina Fogdell Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.