Eläkeläisten kykykilpailun voitto Kannelmäkeen

Voittaja Kari Tontti Ylen haastattelussa.

Talenttia kaiken ikää oli helsinkiläisille senioreille suunnattu kykykilpailu, joka huipentui finaaliin Kanneltalossa.

Harmaana valuva marraskuun 14. päivän sade unohtui, kun astui Kanneltalon aulaan Kannelmäessä. Ihmiset tungeksivat pääsalin ovella, ja muutama fani joutui jäämään ulkopuolelle, kun paloturvallisuussäännökset estivät kaikkien halukkaiden sisäänpääsyn. Oven taakse jääneillä oli pettynyt ilme.

Salissa oli nimittäin alkamassa Talenttia kaiken ikää -kykykilpailun loistelias finaali. Kahdeksan esitystä oli valikoitunut mukaan finaaliin aiemmin syksyllä pidetyissä karsinnoissa Riistavuoren, Roihuvuoren ja Kustaankartanon monipuolisissa palvelukeskuksissa.

Lavalle pelmahti tilaisuuden juontaja Pola Ivanka kultapaljeteissaan ja halusi heti kunnon aplodit yleisöltä. Aplodeja sai myös finaalin tuomaristo, näyttelijät Minna Kivelä ja Eija Vilpas sekä laulajakonkari Matti Esko. Aplodit hiljenivät, kun lavalle saatettiin ensimmäinen esiintyjä. Sähköpyörätuolissa istuva Sisko Karjalainen, taiteilijanimeltään KUPLATON, räppäsi vakuuttavasti elämästä palvelukodissa. Yleisö eli mukana ja tuomaristo palkitsi koskettavan esityksen erityiskunniamaininnalla.

Kari Tontti esiintymässä

Kari Tontti vei voiton

Finaaliohjelmistossa vuorottelivat yhden ihmisen esitykset ja parinkymmenen henkilön laulu- ja tanssinumerot. Vaikuttavimman yksilöesityksen palkinnon sai itseoppinut pianisti Anne Papart. Vaikuttavimman ryhmän palkinto myönnettiin nelihenkiselle Kunnelit -ryhmälle, joka esitti kolminäytöksisen sanattoman näytelmän. Yleisö nauroi esitykselle hervottomasti.

Kolmannen palkinnon, lippupaketin Suomalaisen Barokkiorkesteri FiBO:n konserttiin Ritarihuoneelle sai runonlausuja Tuula Kilpinen, joka onnistui luomaan runollaan lavalle aivan oman maailman. Tapanilan kukkamekkoiset ja punahuiviset seniorilaulajat lauloivat sävykkäästi Tiritombaa ja saivat toisen sijan ja palkinnoksi Pola Ivankan esiintymisvalmennuksen.

Talenttia kaiken ikää -finaalissa voiton vei kannelmäkeläinen trubaduuri Kari Tontti, joka esitti kitaroineen laulun omalla tekstillään vanhasta Puu-Pasilasta. Lauluääni ja esitys valloittivat tuomariston, joka toivoi kuulevansa lisää voittajan musisointia. Palkinnoksi Kari seuralaisineen pääsee kunniavieraana katsomaan Helsingin kaupunginteatterin Vihainen Leski –näytelmää, jossa roolin tekee myös voittajaa valitsemassa ollut Eija Vilpas.

Ensi kerralla voitto tulee!

Yleisö eli mukana kaikissa ohjelmanumeroissa. Eräs katsoja oli sitä mieltä, että kokonaisuus oli kuin iltamat ennen vanhaan!

Osa esiintyjistä tietenkin pettyi, kun palkintoa ei tullut. Muun muassa TSAIKKA-tanssiryhmä, jota oli kuvattu jo karsinnoissa Puoli seitsemän -ohjelmaan, epäili tuomaripeliä. Helsingin kaupunki kuitenkin palkitsee kannustuksena TSAIKKA –ryhmän alueliikuntapasseilla. Mutta narikan luona osa palkinnotta jääneistä alkoi heti suunnitella revanssia. Ensi kerralla voitto tulee! Tai sitten sitä seuraavalla!

Teksti: Liisa Rimpiläinen

Kuvat: Katja Lauronen

TALENTTIA KAIKEN IKÄÄ -FINAALIN TULOKSET:
1. sija: Kari Tontti, laulu & kitara
2. sija: Tapanilan Seniorikuoro
3. Tuula Kilpinen, runonlausunta

Vaikuttavin ryhmä: Kunnelit, sanaton näytelmä
Vaikuttavin yksilöesitys: Anne Papart, piano
Tuomariston kunniamaininta: KUPLATON (Sisko Karjalainen)
Helsingin kaupungin palkinto: TSAIKKA, tanssiryhmä

Tuomaristossa: Näyttelijä Minna Kivelä, laulaja Matti Esko sekä näyttelijä Eija Vilpas.

Tuomarit, juontaja ja kykykilpailun idean äiti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.