Espoo kisaa miljoonasta eurosta Lontoon ja Hampurin kanssa

Myös päiväkotilapsilla on ollut sanansa siihen, millainen tulevaisuuden Espoo on. Kesäkuun alussa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vieraili Tuomarilan päiväkodissa rakentamassa värikästä kaupungintaloa. Kuva: Hanna Kautto / Espoon kaupunki.

Espoo on valittu 12 parhaan finalistin joukkoon Euroopan komission kilpailussa, jonka voittaja nimetään Euroopan innovaatiopääkaupungiksi.

Voittaja julkistetaan 25. syyskuuta EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä Brysselissä.

Kilpailuun haki kaupunkeja 16 maasta. Espoo on ainoa finaaliin yltänyt suomalainen ja pohjoismainen kaupunki.

Pääpalkinto myönnetään eurooppalaiselle kaupungille, joka pystyy parhaiten osoittamaan, kuinka se valjastaa innovaatiotoimintansa asukkaiden arjen edistämiseksi. Vuosittain järjestettävä kilpailu tarjoaa eurooppalaisille kaupungeille mahdollisuuden esitellä, kuinka ne kehittävät paikallisia innovaatioekosysteemejään tuottaen hyötyä yrityksille ja lisäten asukkaiden hyvinvointia.

Vuoden 2019 muut finalistit ovat Belgian Antwerpen, Espanjan Bilbao, Italian Bologna, Ison-Britannian Lontoo ja Bristol, Saksan Dortmund ja Hampuri, Ranskan Lyon ja Nantes sekä Alankomaiden Rotterdam.

Euroopan innovaatiopääkaupungin valitsee Euroopan komission nimeämä asiantuntijaraati. Valinta perustuu aiemmin keväällä jätettyyn hakemukseen sekä täydentävään esittelyyn ja haastatteluun, jonne Espoon asiantuntijat kutsutaan syyskuun alussa.

Voittajakaupunki saa palkinnoksi miljoona euroa käytettäväksi paikallisen innovaatiotoimintansa toteuttamiseen. Viisi muuta kuuden parhaan joukkoon yltävää kaupunkia saavat kukin 100 000 euroa.

Finaalipaikkamme on jatkumoa Intelligent Community 2018 -voitollemme. Olisihan se hienoa, jos Suomi ja Espoo menestyisivät Euroopan innovaatiopääkaupunkikisassa juuri Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana, kertoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.