Sininen aaltoileva skeittipuisto Munkkiniemen omaan Keskuspuistoon

Peruskorjauksen kourissa olevassa Munkinpuistossa näkyy nyt erikoinen ja näyttävä sininen kumpuileva alue. Valmistuttuaan kohteesta tulee monikäyttöinen skeittipuiston ja lasten kahluualtaan yhdistelmä.

Kuivana paikka palvelee skeittausta ja polkulautailua. Kesäaikaan kohteeseen pumpataan vettä, joka virtaa mutkitellen kahluualtaaseen ja lisää alueen elämyksellisyyttä tuomalla liikettä ja toiminnallisuutta mukaan vesileikkeihin, kerrotaan Munkinpuiston puistosuunnitelmassa.

Vanha lasten kahluuallas on poistettu koska se oli huonokuntoinen ja vuoti vettä.

Munkkiniemen oma perinteinen käyntikohde on parhaillaan monivaiheisen remontin kourissa. Kaupunginosan keskellä sijaitsevana Munkinpuistoa voisi nimittää Munkkiniemen omaksi Keskuspuistoksi.

Munkinpuistossa rakennetaan paljon muutakin: Helsingin kaupunki peruskorjaa muun muassa lampialueet, leikkipuiston, koira-aitauksen ja hulevesijärjestelmän. Myös frisbeegolf-rata uusitaan lähes kokonaisuudessaan. Koneenlampeen saatetaan tuoda takaisin suihkulähde.

Leikkipuistoon näkyy jo nousseen iso verkkomainen kiipeilyteline. Luvassa on myös parkour-alue, vaijeriliuku, pesäkeinu sekä asvalttiin maalattavat radat ja pelit.

Munkinpuiston perusparannuksen tavoitteena on parantaa puiston ylläpidettävyyttä ja käytettävyyttä erityisesti leikkipuiston ja koira-aitauksen osalta.

Munkinpuiston peruskorjauksen arvioitu valmistuminen on toukokuussa 2020.

Lue uusimman Munkki-lehden näköislehti:
Tästä linkistä

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.