Sateenkaari-koti palkittiin Espoossa

Tässä espoolaisessa vanhusten hoivakodissa asuu kilpailun voiton perusteella tyytyväisiä asukkaita.

Hoivakodin kannustinmalli 2019 -kilpailun on voittanut Espoon keskuksen kupeessa sijaitseva Sateenkaari-Koti. Asiasta tiedotettiin medialle helmikuun alkupuolella.

Espoon kaupunki yhdessä Kauniaisten, Kirkkonummen ja perusturvayhtymä Karvisen kanssa palkitsee vuosittain hoivakoteja asiakastyytyväisyydestä sekä asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua lisäävien hyvien käytänteiden kehittämisestä.

Sateenkaari-Koti on ympärivuorokautista hoivaa tarjoava yksityinen hoivakoti, joka on erikoistunut muistisairaiden vanhusten palveluihin.

Sateenkaari-Kodin kehittämä ja nyt palkittu käytänne on yhdessä tehty leikekirja. Asukkaat ja henkilökunta kokoontuvat yhteen lukemaan aikakauslehtiä ja poimivat niistä mieluisia kuvia, jotka kootaa yhteiseen leikekirjaan.

– Asukkaamme pitävät, kun vietämme yhteistä aikaa lukien. Lukemisen ohessa seurustelemme ja keräämme leikekirjaan mieleisiä ja keskustelua herättäviä kuvia. Kuvia katselemalla muistelemme ja se toimii keskustelun virittäjänä, kuvailee Sateenkaari-Kodin toimitusjohtaja Tuulikki Pihkala-Perälahti.

Hoivakodin kannustinmalli -kilpailussa on kaksi osaa: asiakastyytyväisyys ja hoivakodissa kehitetty käytänne. Voittaja valitaan asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten ja hoivakodissa kehitetyn käytänteen virkamiesraadilta saamien pisteiden perusteella. Sateenkaari-Koti pärjäsi siis hyvin kummassakin kategoriassa.

Kunniamaininnan kilpailussa sai Espoon kaupungin Taavin muistipalvelukeskus.