Sateenkaari-koti palkittiin Espoossa

Sateenkaari-Kodissa asukkaat ja henkilökunta kokoontuvat yhteen lukemaan aikakauslehtiä ja poimivat niistä mieluisia kuvia leikekirjaan. Kuva: Sateenkaari-Koti.

Tässä espoolaisessa vanhusten hoivakodissa asuu kilpailun voiton perusteella tyytyväisiä asukkaita.

Hoivakodin kannustinmalli 2019 -kilpailun on voittanut Espoon keskuksen kupeessa sijaitseva Sateenkaari-Koti. Asiasta tiedotettiin medialle helmikuun alkupuolella.

Espoon kaupunki yhdessä Kauniaisten, Kirkkonummen ja perusturvayhtymä Karvisen kanssa palkitsee vuosittain hoivakoteja asiakastyytyväisyydestä sekä asukkaiden viihtyvyyttä ja elämänlaatua lisäävien hyvien käytänteiden kehittämisestä.

Sateenkaari-Koti on ympärivuorokautista hoivaa tarjoava yksityinen hoivakoti, joka on erikoistunut muistisairaiden vanhusten palveluihin.

Sateenkaari-Kodin kehittämä ja nyt palkittu käytänne on yhdessä tehty leikekirja. Asukkaat ja henkilökunta kokoontuvat yhteen lukemaan aikakauslehtiä ja poimivat niistä mieluisia kuvia, jotka kootaa yhteiseen leikekirjaan.

– Asukkaamme pitävät, kun vietämme yhteistä aikaa lukien. Lukemisen ohessa seurustelemme ja keräämme leikekirjaan mieleisiä ja keskustelua herättäviä kuvia. Kuvia katselemalla muistelemme ja se toimii keskustelun virittäjänä, kuvailee Sateenkaari-Kodin toimitusjohtaja Tuulikki Pihkala-Perälahti.

Hoivakodin kannustinmalli -kilpailussa on kaksi osaa: asiakastyytyväisyys ja hoivakodissa kehitetty käytänne. Voittaja valitaan asiakastyytyväisyyskyselyn tulosten ja hoivakodissa kehitetyn käytänteen virkamiesraadilta saamien pisteiden perusteella. Sateenkaari-Koti pärjäsi siis hyvin kummassakin kategoriassa.

Kunniamaininnan kilpailussa sai Espoon kaupungin Taavin muistipalvelukeskus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.