Naisten harrastelijapesisjoukkueessa on tunnelmaa

Naisten harrastelijapesisjoukkue treenaa iloisissa merkeissä.

Vuonna 2013 perustetusta Espoon Helmet -nimisestä naisten harrastelijapesisjoukkueesta huokuu rento tunnelma ja leppoinen tekeminen. Pesisporukan ikähaarukka on 25-60-vuotta, mutta silti jokaista harrastajaa yhdistää yksi asia.

– Yhteisenä nimittäjänä on lämpimät muistot koulupesiksestä, porukassa mukana oleva Mia Pirttilä kertoo.

Pirttilän mukaan tyypillinen tarina on se, että pesäpalloa on nuorempana tullut pelailtua paljon, osa on jopa pelannut pesäpalloa junnuna sarjatasolla, mutta sitten elämä on vienyt toisaalle ja pelit ovat jääneet. Useimmilla edellisestä pesiskerrasta on saattanut vierähtää jo useampi vuosikymmen, mutta palo on taas ajanut lajin pariin.

– Meidän harrastajat ovat tosi iloisia, että ovat löytäneet porukan missä pelailla, Mia kuvailee.

Harrastelijatoimintaa on pyöritetty nyt jo viisi vuotta. Mia kertoo, että tänä vuonna kokeillaan ensimmäistä kertaa sellaista systeemiä, että ”vanhat Helmet” pelaavat eri päivänä kuin tänä vuonna mukaan tulevat ”uudet Helmet”.

– Katsotaan tilannetta ja muutetaan suunnitelmaa tarpeen mukaan. Pienuuden vuoksi saamme ketterästi tehtyä muutoksia, Mia lisää.

Espoon Helmet -nimiselle seuralle on kaikkein tärkeintä rento tekeminen, hauskanpito sekä löysäpipoisuus.

– Meillä on ajatuksena se, että mitään ei tarvitse osata. Aluksi. Se tiivistää aika hyvin sen, että vaikka olemmekin löysäpipoista sakkia, niin ei me haluta vain pelleilläkään, Pirttilä summaa.

Harrastelijaporukka nauttii myös uusien lajien testaamisesta.

Kirjallisuuspiiriä, matkustelua ja erikoisia perinteitä

Espoon Helmien hyvä tunnelma välittyy myös siitä, että porukka viettää aikaa myös muutoin kuin vain pesäpallon parissa.

– Me harrastetaan myös muita lajeja kuten esimerkiksi lumilautailua ja padel-tennistä. Tämän lisäksi käydään yhdessä myös syömässä ja matkoilla, Mia aloittaa.

– Pesistelyiden seurauksena on alkanut kirjallisuuspiiri. Perinteenä on myös järjestää itsenäisyysbiitsit. Tavallisestihan joulukuun 6. sataa räntää vaakatasossa, niin saimme muinoin idean viettää sitä 26 asteen lämmössä sisähallissa biitsiä pelaten. Siitä perinne lähti ja suosio on kasvanut niin, että viime vuonna piti varata jo useampi kenttä, Pirttilä jatkaa.

Hauskanpidon lisäksi pesisporukka pelaa muita joukkueita vastaan.

– Pelaamme noin 15 harkkamatsia lähipaikkakuntien vastaavaa höntsäpoppoota vastaan. Rakkain vastustajamme on Kirkkonummen Seeprat ja pelissä usein tunteet kuumenevat, leikkimielisesti tietenkin. Viime vuonna Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi haastoimme Seeprat Ainakin 100 lajia -haasteeseen, missä ideana oli kokeilla erilaisia urheilulajeja ja eniten lajeja kerännyt joukkue voitti. Taisi käydä niin, että Helmet voitti. Kirkkonummi ei ole vieläkään toimittanut palkintoamme, Mia vinkkaa iloisesti.

Kauden huipennus on kuitenkin aina syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Turussa järjestetään valtakunnallinen Lady-pesisturnaus.

– Siinä olennainen osa on paitsi kivat pelit, niin myös originelli pukeutuminen. Paras asu näet palkitaan, Mia kertoo.

Vaikka Espoon Helmet onkin täysin naisvaltainen porukka, niin Helmet ovat mukana myös Helsingissä joka kesä pelattavassa puulaakityyppisessä Kuntopesis-sarjassa, jota pelataan sekajoukkuein.

Hauskanpitoa ja urheilua siis piisaa koko kauden edestä. Ei siis ihme, että tapahtumarikkaan kauden jälkeen pesispoppoo ansaitsee veroisensa päätöksen.

– Koska olemme itseämme kunnioittava sporttipoppoo, niin tokihan järjestämme kauden päättäjäiset joka syksy. Tapana on varata joku vähän erikoisempi urheiluaktiviteetti, minne ei välttämättä ilman seuraa tulisi lähdettyä. Viime syksynä olimme esimerkiksi pelaamassa kuplafutista, Mia kertoo.

Vanhat Helmet treenaavat joka tiistai ja uudet Helmet joka torstai. Tämän lisäksi he osallistuvat myös otteluihin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.