Aromikekkerit Ky:n omistaja Krista: ”Työssä pitää olla iloa ja pilkettä”

17 vuotta sitten espoolainen Krista Teränne otti hypyn tuntemattomaan ja päivääkään hän ei ole katunut. Elintarviketieteiden maisteri perusti Juhlapalvelu Aromikekkerit Ky:n vailla kokin papereita. Teollaan hän osoittaakin, että into ja palo jotain tiettyä alaa kohtaan voi viedä pidemmälle kuin koulutodistus.

– Äitini sairastui syöpään ja halvaantui ollessani 19-vuotias. Aloin silloin kotona järjestelemään kaikkia asioita ja tekemään ruokaa ja huomasin, että pystyn ihan mihin vain, Krista aloittaa. 

Tuolloin Teränne huomasi, että ihmisessä on uskomattomasti voimavaroja. Opintojen aikana hän järjestelikin tilaisuuksia ja toimi niissä organisaattorina ja teki töitä yrityksessä nimeltään Ruokalähettiläs, mutta vielä silloin hän ei itse ajatellut ryhtyä samalle alalle. Käänteen tekevä hetki teki kuitenkin tuloaan.

Opintojen jälkeen Krista työskenteli IT-alalla. IT-maailma ei kuitenkaan ollut Kristaa varten ja hän päätti keksiä jotain mistä hän itse tykkää. Niinpä hän arveli kouluttautuvansa vielä kokiksi.

– Sisko kuitenkin sanoi, että nyt alat vain tekemään. Ja niin minä tein, Krista muistelee.

Teränne otti rohkean askeleen ja perusti Aromikekkerit Ky:n.

– Alussa mietin, että ihme, kun edes pystyin tähän koko hommaan. Tulin nimittäin täysin alan ulkopuolelta. Uskon sen kuitenkin olevan hyvä puoli, koska ehkä teen tätä työtä hieman eri näkökulmasta kuin muut. Yritys lähti hyvin pyörimään ja sain onneksi palkattua aika nopeasti ammattitaitoisen kokin. Nykyään yritys työllistää useampia Perhosta valmistuneita kokkeja. Yrityksessä viihdytään, yksikin kokki on hyörinyt keittiössä jo seitsemän vuotta.

Aromikekkerit Ky panostaa aina myös kattauksiin.

”Teemme käsityönä hyvää ruokaa tinkimättömästi alusta loppuun”

Aromikekkerit Ky valmistaa modernit, maukkaat, asiakkaalle räätälöidyt sekä visuaalisesti mieleenpainuvat herkut niin yrityksille kuin yksityisille asiakkaille. Jotta asiakkaita voidaan palvella parhaalla mahdollisella tavalla, niin Kristalle on äärimmäisen tärkeää, että kaikki raaka-aineet ovat tuoreita, mausteita uskalletaan käyttää ja ruuat ovat kauniita ja viimeisteltyjä. Viimeistely ilmenee monella muotoa, kuten esimerkiksi sillä, että annokset tarjoillaan kauniissa tarjoiluastioissa ja koristellaan esimerkiksi marjoilla ja tuoreilla yrteillä.

– Teemme käsityönä hyvää ruokaa tinkimättömästi alusta loppuun. Ruuassa pitää olla vähän ideaa ja välillä voi hullutellakin. Hyviä raaka-aineita ei voi korostaa liikaa, emme esimerkiksi käytä mitään puolivalmisteita tai pakastevihanneksia. Kaikki on tuoretta ja itse tehtyä. Jokaikinen kukkakaalin palanenkin on itse leikattu, Teränne toteaa.

Rakkaus ruokaa kohtaan sekä ammattitaitoinen palvelu on selvästi välittynyt myös asiakkaalle asti, sillä palaute niin ruuasta kuin muistakin juhlajärjestelyistä on ollut äärimmäisen positiivista.

– Eräs vaativa vieraani sanoi, ettei koskaan ole saanut yhtä hyvää pitopalveluruokaa. Sen tuntui todella hyvältä, Krista muistelee.

Teränne kertookin tyytyväisten asiakkaiden olevan se paras kannustin hänen työssään.

”Ilo työtä kohtaan on säilynyt”

Aromikekkerit Ky:n nimi tulee siitä, että Krista haluaa, että töissä on iloa ja pilkettä. Tämä ilo ja pilke välittyy niin ruoasta, esillepanosta kuin myös itse yrittäjästäkin.

– Olen hirveän iloinen ja kiitollinen siitä, että ilo ja innostus työtä kohtaan on säilynyt. Siitä olen erityisen onnellinen, Krista kertoo.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.