Maan parhaat luontokuvat esillä Espoossa

Petri Pietiläinen: Rakentaja

Villa Elfvikin luontotalossa Espoossa on esillä Vuoden Luontokuvat 2020 -näyttely.

Vuoden Luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Näyttelyssä on esillä 36 valtakunnallisessa Vuoden Luontokuva 2020 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta kilpailusarjasta on mukana kolme palkittua ja kunniamaininnan saaneet kuvat.

Mukana on luonnollisesti myös vuoden Luontokuvaksi valittu Petri Pietiläisen kuva Rakentaja. Tuomaristo luonnehti kuvaa haarapääskystä klassiseksi lintukuvaksi tuoreella otteella.

Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui vuonna 2020 yli 15 000 valokuvaa. Suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Sommittelu ja muoto sekä Luonto ja ihminen. Nuorille oli oma sarja. Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajan, kerrotaan Espoon kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä jonkin verran vapaammin. Facebook-yleisö valitsi suosikikseen sarjassa kilpailleen espoolaisen Susanna Alajan kuvan Maaginen valo. Näyttelyssä on myös kolmen muun espoolaisen kuvaajan kuvia.

Vuoden Luontokuvat 2020 -näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa Laajalahdessa osoitteessa Elfvikintie 4. Sisäänpääsy luontotaloon ja Vuoden Luontokuvat 2020 -näyttelyyn on maksuton.

Villa Elfvikin luontotalo on osa Espoon kaupungin ympäristökeskusta. Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää vuosittain Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Susanna Alaja: Maaginen valo

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.