Tapiolan tilapäisen bussiterminaalin paikalle puisto

Tapionaukion tilapäisen bussiterminaalin muutoshanke puistoksi etenee.

Espoon tekninen lautakunta hyväksyi Tapionpuiston ja Tapionaukion katu- ja puistosuunnitelman kesäkuun 2021 alkupuolella.

Tapionpuisto ja Tapiolanaukio sijaitsevat Tapiolan kävelykeskustan itäreunalla, kauppakeskus Ainoan edustalla. Alue kuuluu Tapiolan puutarhakaupungin valtakunnallisesti arvokkaaseen kulttuurimaisemaan ja on osa avointa Leimuniityn maisemakokonaisuutta.

Suunnitelman mukaan käytöstä poistunut väliaikainen bussiterminaalialue yhdistetään osaksi Tapionpuistoa.

– Puistoalueen uusi, alueen tunnusomaisesta Tapiolanympyrästä muotonsa saava hiekka- ja tekonurmipintainen monitoimikenttä muodostaa puiston toiminnallisen sydämen ja asukkaiden kohtaamispaikan, kerrotaan teknisen lautakunnan päätöksessä.

– Puiston kalusteet koostuvat pääosin alueelle tunnusomaisista värikkäistä Tapiola-kalusteista, sekä samaan henkeen kehitetyistä leikkiveistoksista ja erikoiskalusteista.
Tapionaukion pysäköintialueen eteläisin ajorata muutetaan yksisuuntaiseksi palvelemaan alueen ulosajoa. Ajoradan eteläreunaan sijoitetaan pikapysäköintiä, pysäköintiä yhteiskäyttöautoille ja lähibusseille sekä paikkoja liikuntaesteisten saattoon.

Puiston rakennustyöt on suunniteltu tehtäväksi syksyn 2022 ja kevään 2023 aikana. Hankkeeseen sisältyy myös tilapäisen bussiterminaalin purkaminen.