Otaniemen remontoitu ostoskeskus aukeaa vaiheittain

A Blanc -ostoskeskuksen talotekniikka uusittiin ja julkisivut kunnostettiin ja entisöitiin. Havainnekuva: Arkkitehdit Q4 Oy.

Otaniemen vanhan ostoskeskuksen peruskorjaus on saatu valmiiksi Aalto-yliopiston kampuksen ytimessä ja uudistuneen ostoskeskuksen liikkeet avautuvat vaiheittain kesän 2021 aikana.

Peruskorjaushankkeen myötä Alvarinaukion laidalla sijaitseva ostoskeskus on saanut uuden nimen, joka on A Blanc.

Uudistuneen ostoskeskuksen yhteisiä avajaisia on tarkoitus viettää torstaina 2. syyskuuta 2021.

Ostoskeskusrakennus on arkkitehtitoimisto Alvar Aallon suunnittelema ja valmistui kahdessa vaiheessa vuosina 1961 ja 1969.

– A Blancissa tulee toimimaan erikoisliikkeitä ja erikoispalveluita. A Blancissa tulee toimimaan erikoisliikkeitä ja -palveluita, kuten parturi-kampaamo Shortcut AALTO, pukuvuokraamo Tapiolan Juhlapuku sekä Olut- ja wiskihuone Vesiheinä, tiedotti Aalto-yliopisto kesäkuun 2021 alussa.

– Toisessa kerroksessa tulee sijaitsemaan Terveystalon Otaniemen päätoimipiste sekä toimistotiloja. Kampuksen toisena palvelukeskittymänä A Blanc muodostaa toimivan parin metroaseman kupeessa sijaitsevan kauppakeskus A Blocin kanssa.

Peruskorjauksessa rakennuksen talotekniikka uusittiin ja julkisivut kunnostettiin ja entisöitiin. Viuhkamuotoinen alkuperäinen kuparikatto säilytettiin. Kaikki vanhat ikkunat ja ulko-ovet kunnostettiin tai uusittiin vanhoja alkuperäisiä suunnitelmia mukaillen.

– Keskuksen edustalle valmistui samalla uusi laaja terassi asiakaspaikkoineen. Korjaussuunnitelmat tehtiin rakennuksen historiallista ja arkkitehtonista arvoa kunnioittaen yhteistyössä Museoviraston ja Alvar Aalto -säätiön kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.