Kynttilät syttyvät pyhäinpäivänä Espoossa

Muistokynttilöiden rivit kasvavat Kirkon hautausmaan muurilla Espoon tuomiokirkon edessä.

Pyhäinpäivää vietetään lauantaina 4.11. Päivä on yksi suosituimmista ajoista joulun lisäksi, jolloin vieraillaan hautausmailla ympäri maata.

Muistokynttilöitä sytytetään haudoilla, muualle haudattujen muistelupaikoilla sekä kirkkojen messuissa ja iltakirkoissa.

Pyhäinpäivään kuuluvat myös kirkkokonsertit Requiemien eli sielunmessujen ääressä. Lapsiperheille on enkelikierros Espoon tuomiokirkon hautausmaalla päivää edeltävänä tiistai-iltana kello 18.

Tapiolan seurakunnan kirkkoherra Päivi Linnoinen on itse paikalla pyhäinpäivänä Tapiolan kirkossa ja sen viereisessä uurnalehdossa.

– Tänä pyhäinpäivänä ajattelen viime vuoden pyhäinpäivän aattona kuollutta äitiäni ja keväällä menehtynyttä puolisoni äitiä, Linnoinen kertoo tiedotteessa.

– Meillä jokaisella on äiti. Kun sytytän pyhäinpäivänä kynttilän, ajattelen myös eri äitien lapsia Palestiinassa, Israelissa, Sudanissa, Ukrainassa ja kaikkialla, missä sota runtelee elämää.

– Kynttilä ja sen liekki kertoo minulle toivosta ja valosta, joka voittaa aina pimeyden. Se valo on minua ja maailmaa suurempi, Päivi Linnoinen jatkaa.

Espoossa on viisi hautausmaata, Gräsan uurnalehto Olarissa, Kellonummen hautausmaa, Kirkon hautausmaa ja Kappelin hautausmaa Espoon keskuksessa sekä Tapiolan uurnalehto.

Tiedotteen mukaan seurakuntien työntekijöitä on tavattavissa keskusteluita varten pyhäinpäivänä Gräsan uurnalehdon portilla kello 12–18, Espoon tuomiokirkon kellotapulin luona pyhäinpäivän, kahvilateltassa kello 11–18, Kellonummen hautausmaalla kello 13–16, Leppävaaran kirkolla kello 11–17 sekä Tapiolan uurnalehdossa kello 13–16.

Muistelupaikkoja on hautausmaiden lisäksi Auroran ja Kalajärven kappelin pihassa, Espoonlahden kirkon tuikkukynttilöiden kynttiläseinällä, Leppävaaran kirkon sisäpihan suihkulähteen reunalla, Olarin kirkon sisäpihan kivien ympärillä sekä Tapiolan kirkon etupihan muistelupaikalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.