Tärkeälle kantatielle suunnitellaan parannuksia Kirkkonummella

Kuvituskuva

Kantatien 51 parantamishanke Kirkkonummella ja Siuntiossa on edennyt YVA-ohjelmavaiheeseen.

Alkava ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA) koskee kantatien 51 parantamista Sunnanvikin ja Munkinmäen välillä.

Uudenmaan Ely-keskuksen mukaan muutoksilla kehitetään kantatietä sekä parannetaan liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta Kirkkonummen ja Siuntion seuduilla.

– YVA-ohjelmaa ja hanketta esitellään yleisötilaisuudessa Kirkkonummi-salissa 31.10.2023 kello 18 ja etätilaisuudessa 1.11. kello 18. Lausunnot ja mielipiteet tulee toimittaa Uudenmaan ELY-keskukselle viimeistään 14.11.2023, tiedottaa Ely-keskus.

Uudenmaan ELY-keskuksen Liikenne -vastuualueen hanke ulottuu Inkoon rajalta Sunnanvikin liittymän tuntumasta itään Munkinmäen eritasoliittymään Kirkkonummen keskustan kohdalle.

Kantatie 51 yhdistää läntisen Uudenmaan pääkaupunkiseutuun ja on osa itä-länsisuuntaista tieverkkoa, joka yhdistää keskuksia ja palvelee maakuntien liikennettä. Tietä on tarkoitus parantaa 11 kilometrin pituudelta, ja hanke sisältää tässä suunnitteluvaiheessa YVA-menettelyn sekä yleissuunnitelman laatimisen.

Suunnittelun vaihtoehtoina tarkastellaan tien säilyttämistä kaksikaistaisena tai muuttamista nelikaistaiseksi nykyisellä tai osittain uudella linjauksella. Kaikissa vaihtoehdoissa nykyiset liittymät muutetaan eritasoliittymiksi ja kantatiehen liittyvää pienempää tiestöä täydennetään.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.