Espoon kaupunkiradan valmistelutyöt käyntiin kesällä 2022

Espoon kaupunkiradan jatkon rakennustyöt pyritään aloittamaan valmistelevilla töillä vuonna 2022, tiedotti Väylävirasto vuodenvaihteessa.

Nykyistä kaupunkirataa jatketaan Leppävaarasta Kauklahteen. Uuden kaupunkiradan varrella ovat esimerkiksi Kauniaisten, Tuomarilan ja Espoon keskuksen rautatieasemat.

Valtion Väyläviraston, Espoon ja Kauniaisten kaupunkien yhteishanke käynnistyi tammikuussa 2021 allekirjoitetun toteuttamissopimuksen myötä.

Espoon kaupunkirata -hankkeen rakentamissuunnittelu aloitettiin kevään 2021 edetessä ja rakentamissuunnittelua on tehty nyt puolisen vuotta.

Suunnittelua jatketaan kohti hankkeen rakentamisvalmiutta, jotta valmistelevat työt saataisiin käyntiin kesällä 2022. Varsinainen uusien raiteiden rakentaminen pyritään aloittamaan kesällä 2023.

Keväällä ja kesällä 2021 hankkeessa suoritettiin pohjatutkimuksia, joista selvisi muun muassa radan alle jäävän maaperän laatu ja sen vaatimat pohjanvahvistustarpeet.
Nyt käynnissä oleva Espoon kaupunkirata -hankkeen rakentamissuunnittelu on jatkoa aikaisemmin tehdyille lakisääteisille yleis- ja ratasuunnitelmille.

Rakentamissuunnitteluvaiheen arvioidaan valmistuvan kokonaisuudessaan alkukesästä 2023.

Hankkeen valmistelevat rakennustyöt on kuitenkin tavoitteena aloittaa jo kesällä 2022.

– Tiettyjä töitä tehdään siis etukäteen ennen lopullisten suunnitelmien valmistumista. Tällä pyritään helpottamaan vuonna 2023 käynnistyvää uusien raiteiden rakentamista ja siten tiivistämään toteutusaikataulua, tiedotti Väylävirasto joulukuun lopussa 2021.