Espoo täyttää kaupunkina 50 vuotta

Espoon kaupunki täyttää 50 vuotta vuonna 2022.

– Espoo on nuori kaupunki, jolla on pitkä ja juureva historia. Espoon seurakunta perustettiin vuonna 1458, mutta kaupungiksi Espoo tuli vasta vuonna 1972, tiedottaa Espoon kaupunki.

Vuonna 1963 Espoon maalaiskunnasta tuli Espoon kauppala, ja vajaat kymmenen vuotta myöhemmin Espoo muuttui siis virallisesti kaupungiksi.

Espoon kaupunki aikoo huomioida 50-vuotisjuhlavuotensa monin tavoin.

Espoo 50 vuotta kaupunkina -ohjelmakokonaisuus on tarkoitus toteuttaa yhdessä asukkaiden, yhteisöjen ja yritysten kanssa. Kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alan työllistäminen on yksi tulevan vuoden keskeisiä tavoitteita.

– Vuosi 2022 pitää Espoossa sisällään laaja-alaisesti tapahtumia ja kampanjoita, joiden tekemisessä ovat mukana kaikki kaupungin toimialat sekä kumppanit yrityksistä yhdistyksiin.

Luvassa on muun muassa paneelikeskusteluja, valtakunnallisia ja kansainvälisiä urheilutapahtumia, kaupunkiympäristöön levittäytyviä taideprojekteja, kyläjuhlia sekä Espoon kirjasto 100 vuotta -juhla, jota on tarkoitus viettää Espoonlahden aluekirjaston avajaisilla.

Espoo 50 vuotta kaupunkina -juhlavuotta varten on suunniteltu myös oma tunnus, jossa Espoon vaakuna on saanut uuden modernin muodon. Tunnus tulee näkymään koko vuoden ajan niin kaupungin kuin yhteistyökumppaneiden viestinnässä.