Sauna, mökki tai tennisvuoro järjestyy nyt kätevästi verkossa

Helsingin kaupungin yhteinen tilavarauspalvelu Varaamo tarjoaa kaupunkilaisille jo yli sata maksullista ja maksutonta kaupungin julkista tilaa. Kesällä 2020 Varaamoon lisätään myös tapahtumatiloja, saunoja ja 18 tenniskenttää.

Tilavarauskokonaisuus Varaamo on jatkuvasti kehittyvä verkkopalvelu, josta kaupunkilaiset, yhdistykset ja erilaiset toimijat voivat varata tiloja ja laitteita käyttöönsä, oli kyseessä sitten sauna tai saumuri. Musiikkistudion käyttö, tenniksen pelaaminen, vaatteiden ompelu ja korjaus tai vaikka lukupiirin järjestäminen onnistuvat Varaamon avulla.

Varaamon tiloja tarjotaan varattaviksi nyt vaiheittain. Jokainen palvelu avaa tiloja sitä mukaa, kun niiden käyttö täyttää korona-ajan turvallisuusvaatimukset. Varaamon uudet palvelut ovat jo löytyneet hyvin, sillä mökit varattiin heti ensimmäisen tunnin aikana. Varaamosta löytyy kuitenkin täksi kesäksi yhä sauna- ja tennisvuoroja varattaviksi sekä tapahtumatiloja.

Varaamoon uusia tiloja kesäkuusta alkaen

Tenniskenttien varaus on aiemmin tapahtunut paikan päällä ja jonottamalla. 15.6. alkaen jonottamisen voi halutessaan välttää lunastamalla vuoron ennakkoon digitaalisesti Varaamosta. Varaaminen palvelun kautta maksaa 7 e/h. Vapaalla ulkotenniskentällä voi yhä pelata maksutta saapumisjärjestyksessä, mikäli paikalla ei ole yksittäisvuoron lunastaneita.

Varaamoon on tulossa myös lisää kokoustiloja: kirjastoilta esimerkiksi Tapulikaupungin kirjaston monitoimihuone Tapuli ja Pitäjänmäen kirjaston monitoimitila ja ryhmätyötila.

Saunoa voi Kaunissaaressa ja Pihlajasaaressa. Saunomisajat ja hinnat vaihtelevat, joten ne kannattaa tarkistaa kunkin saunan kuvauksesta Varaamossa.

Varaamosta löytyy myös muita kiinnostavia ulkotiloja eri puolilta kaupunkia – aukioita, paviljonkeja ja paikkoja puistoissa. Varaamo löytyy osoitteesta varaamo.hel.fi.