ToPo ryöstöretkellä Oulussa

Torpan Poikien miesten ykkösdivariporukka aloitti ToPo:n juhlaviikon jo viikkoa suunniteltua aikaisemmin. Ensin torstaina kaatui Pyrintö kotisalissa 67-52. Sunnuntaina vierasottelu Oulussa päättyi riemastuttavasti Torpan voittoon 57-64 (12-17, 16-13, 14-19, 15-15).
Neljä pistettä päättyvältä viikolta ja nousu sarjan kolmanneksi ohi Oulun. Topolaisilla oli muutenkin aihetta hymyyn viikonloppuna. Naiset voittivat divarin kärkiottelussa jatkoaikaväännön jälkeen Helmi Capitalsin 76-74.
Loukkaantumisten vaivaama ToPo oli Oulussa seitsemän miehen voimin. Rasmus Marttinen oli kahdeksantena mukana, mutta kylkiluunsa Lahti-ottelussa murtanut Rasse ei vielä pelannut.
Toipilasosastolta tuli myös mukavaa paluuliikennettä, sillä Nigel Moore palasi yli kahden kuukauden tauon jälkeen tositoimiin. Myös Emil Djeen pystyi pelaamaan. Emilhän huilasi Pyrintö-pelin. Ilpo Pehkosenkin torstaina saamat neljä tikkiä poskipäässä sallivat pelaamisen.
Nigel Mooren paluu antaa ToPo:n loppukauteen hyvän näkymän. Kunhan Moore vain malttaa parannella nilkkansa rauhassa kuntoon. Oulussa Nigel pelasi 25 minuuttia, teki kahdeksan pistettä ja otti neljä levypalloa. ToPo tarvitsee Nigelin rauhallisuutta ja kokemusta.
ToPo oli koko ottelun ajan hyvin hereillä ja munkkalaiset johtivat ottelua niukasti koko ajan. Päätösjaksolla Oulu pääsi parhaimmillaan neljän pisteen päähän kolme minuuttia ennen ottelun loppua. Ilpo Pehkosen onnistunut ajo ja Nigel Mooren kolmonen lopettivat ”Ynnin” pyristelyn.
Cedric Latimer oli jälleen joukkueen tukipilari (17 pistettä, 7 levypalloa). Juho Hietanen pelasi hyvän ottelun, kun minuutteja tuli lähes 30. Positiivista on myös Juuso Kauppisen vireen löytyminen (12/5).
Miki Kuusisto ja Ilpo Pehkonen urakoivat 31 minuuttia vahvasti. Emil Djeen pelasi 13 minuuttia. Toivottavasti Emil on alkavalla viikolla taas täydessä iskussa.
Pari kuukautta sitten olisi tuntunut uskomattomalta, että ToPo joutuu pelaamaan Oulua kapeammalla rosterilla. Näin loukkaantumiset ovat kuitenkin Torppaa koulineet. Oulu pystyi peluuttamaan kymmentä miestä ToPo:n seitsemää vastaan, mutta onneksi nämä seitsemän olivat rautaa.
ToPo saa harjoitella alkavan viikon kunnolla. Sunnuntaina on vuorossa 85-vuotisjuhlaottelu Kisahallissa. Kello 16 alkavaan otteluun ToPo saa vastaansa sarjassa kakkosena olevan Espoon Unitedin.
ToPo:n pisteet ja levyt Oulussa: Cedric Latimer 17/7, Juho Hietanen 13/5, Juuso Kauppinen 12/5, Nigel Moore 8/4, Miki Kuusisto 7/7, Ilpo Pehkonen 5/4, Emil Djeen 2/1. Rasmus Marttinen ei pelannut.

Kuva: Nigel Moore palasi kahden kuukauden tauon jälkeen tositoimiin Oulussa. (Kuva Tytti Nuoramo).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.