Willassa pysäköidään villisti

Osa hyvinkääläisen kauppakeskus Willan pysäköintihallissa sijaitsevista ”parhaista” parkkiruuduista on varattu vähäpäästöisten ajoneuvojen käyttöön.

Kauppakeskus Willa on suunniteltu ja toteutettu LEED-ympäristöluokituksen vaatimusten mukaisesti. Sen mukaan vähäpäästöinen kulkuneuvo on sähköauto tai muu sellainen kulkuväline, joka aiheuttaa vähemmän CO2-ja pienhiukkaspäästöjä.

-Tiedossamme on, että ko. paikkoja käytetään nykyisin täysin vapaasti ajoneuvon päästölukemista huolimatta, Tiina Kujala Kauppakeskus Willasta kertoo.

Willassa pysäköinnin valvonnasta vastaa Hyvinkään kaupunki.

-Meillä on seuraava palaveri pysäköinnin valvonnan kanssa helmikuussa. Silloin on tarkoitus keskustella siitä, millaisin keinoin voisimme jatkossa varmistaa, että vähäpäästöisille autoille tarkoitetut paikat, vapautuisi niille ajoneuvoille, joille paikat on tarkoitettukin.

LEED ei anna yksiselitteistä määritelmää vähäpäästöiselle kulkuvälineelle, koska päästöihin vaikuttavat monet eri tekijät. Tästä johtuen on kehitelty erilaisia luokitusjärjestelmiä, joista LEED käyttää amerikkalaista Green Score –järjestelmää. LEED:n mukaan vähäpäästöiseksi autoksi lasketaan ajoneuvo, joka on saavuttanut 40 pistettä Green Score –luokituksessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.