Playoff -tunnelma ei kantanut voittoon: Pyrintö yllätti Munkassa

Topo oli saapunut parketille pienten sairasteluiden kera. Takakentän Miki Kuusisto ja Juuso Kauppinen pelasivat pienessä miesflunssassa, eikä Tuomas Laine pukenut matsiin ollenkaan. Cedu ”Koskinen” Latimer on vielä lasaretissa kipeän raajavamman turvin (ei viitsi pleijareiden alla sen enempää paljastaa).

Tämä soi mahdollisuuden myös nuoremmille pelaajille suurempiin minuutteihin. Pyrintö pysyikin hyvin pelissä mukana, vaikka kotijoukkue välillä repäisikin lähes kymmenen pisteen karkuun.

Viimeisellä kympillä Pyrintö meni ohi ja johtoasema vaihteli tasaiseen vauhtiin. Pyrintö piti parin pisteen edun lähdettäessä viimeiselle vitoselle.

Runsaslukuinen yleisö ja Topon äänekkäät junnut laittoivat sellaisen mekkalan halliin, että vahtimestari oli hälyttää pelastuslaitoksen paikalle kaiken kiljumisen johdosta. Pelastajaa olisi todella kaivattu, sillä Topon voitto karkasi lopulta käsistä tiukan taiston jälkeen lukemin 85-86.

Pyrinnön ennakkoluuloton esitys toi ansaitun voiton. Kliseemäisesti tuntui siltä, että: ”Enemmän voittoa tahtonut joukkue voitti”.

Parhaina palkittiin Pyrinnöltä viisi kolmosta kairannut Eerik Harju, joka pussitti yhteensä 22 pistettä. Topon pirtein oli kovaan kevätvireeseen päässyt Elias Eerikinharju, joka loisti erityisesti ensimmäisellä puoliajalla. Elias kasasi 19 pistettä.

Topo jatkaa sarjataulukon viidennelle tilalla yhden voiton päässä Biisoneista ja HBA:sta. Tasavoittoihin päätyessä Topo olisi edellä keskinäisten matsien turvin ja saisi kotiedun. Oulu on sarjassa kuudentena yhden voiton päässä Toposta.

Pyrintö-ottelussa hiljainen hetki ToPo legenda Eero Erkon muistolle

Torpan Poikien seuran historian monitoimimies Eero Erkko on siirtynyt keskuudestamme ajasta ikuisuuteen. Eero “Muna” Erkko toimi ToPossa niin legendaarisena Sihteeri nro kaksi, johtokunnan jäsenenä, taloudenhoitajana, pelaajana kuin valmentajana 50-luvulta lähtien ja oli yksi Munkkiniemen Yhteiskoulun koripalloa harrastavista nuorista kun Torpan koripallo toimintaa lähdettiin rakentamaan 50-luvun taitteessa.

Ottelussa mukana myös kunniavieraita ToPon historiasta

Ottelun kunniavieraana oli paikalla Pentti “Pupi” Nohynek ja Tom Hynninen. Pupi lausui ToPon koripalloilun kenties tärkeimmät sanat 1940-luvun lopulla, “Pojat, ei tämä (lentopallo) ole hyvä peli – ryhdytään pelaamaan koripalloa”!

Pupi toimi Mykin liikunnanohjaajana lähes 40-vuotta, voitti lukuisia käsipallon Suomen mestaruuksia Union-seurassa, pelasi koripalloa mestaruussarjassa KiPon joukkueessa ja toimi koripallo -erotuomarina jossa niitti mainetta oikeudenmukaisena ja jyrkkänä tuomarina. Pupi asui 40-luvulla Torpan historialle merkittävässä osoitteessa Nuottapolku 10, jossa asui Nohynekin koripallosuvun lisäksi mm. Kaihovaarat, Suhoset ja Vasamat. Nohynek oli Mykin koripallon historian voittojen takana jumppamaikkana sekä valmentajana. Salin seinälle ripustetut viirit ovatkin tästä muistona!

Tommi Hynninen, ToPon kunniapuheenjohtaja on ollut luomassa ToPo-henkeä seuran menestykseen lukemattomilla eri tavoilla hoitaen puheenjohtajan, valmentajan, joukkueenjohtajan, autokuskin ym. tehtäviä!

Kunniapuheenjohtaja Tommi Hynninen ja Pupi Nohynek palkitsevat ottelun parhaat pelaajat.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.