Käpylä-kuosin suunnittelija asuu Käpylässä: ”Täällä huokuu onnellisuus”

Monille suomalaisille tutun Käpylä-aiheisen kangaskuosin suunnitellut Matleena Issakainen viihtyy itsekin Käpylässä.

Issakaisen suunnittelema kuosi huokuu Käpylän kaupunginosan tunnelmaa. Pääosassa on Puu-Käpylä. Issakainen on työskennellyt Oy Vallila Interior AB:n suunnittelijana 11 vuotta.

– Käpylä-kuosi on runsas tunnelmallinen kuvaus idyllisestä Puu-Käpylästä. Kuosista on tehty useita tuotteita eri väreissä, kuten koristetyynyjä, kestokasseja, mattoja ja pussilakanoita, Matleena Issakainen kertoo.

Miksi olet halunnut suunnitella Käpylän kaupunginosaan liittyvän kankaan?

– Vallila tekee paljon kaupunkikuoseja, joten kotipaikkani Käpylä tuntui luonnolliselta ehdotukselta mallistoon. Puutalo Käpylästä on monen suuri haave kukkaketoineen ja omenapuineen. Onneksi nämä arvokkaat rakennukset ovat säilyneet.

Kuoseista löytyy tunnistettavia Käpylän maisemia ja rakennuksia.

– Enemmänkin olisin laittanut, jos sommitelma olisi antanut myöten. Myös puutarhat ovat korostetussa osassa.

– Kuosin näkymä ei tietenkään ole yksi-yhteen paikka mistään, vaan tiivistetty yleistunnelma alueesta oman näkemykseni mukaan, Issakainen huomauttaa.

Mitä Käpylä sinulle henkilökohtaisesti merkitsee?

– Hiljaiseen Käpylään on ihana kaartaa ykkösen ratikalla kaupungin hälystä. Pohjolankatu on kuvankaunis jokaisena vuodenaikana. Käpylässä huokuu onnellisuus, Matleena Issakainen vastaa.

Käpylän lisäksi moni muukin Helsingin kaupunginosa on päässyt kangaskuoseihin. Vallila Interior aloitti kaupunkikuosien suunnittelun vuonna 2016. Aiheina ovat olleet esimerkiksi Puu-Vallila, Bulevardi, Katajanokka, Tähtitorni, Hakaniemi ja Pihlajasaari.

Jani Jakonen