Kauppisen tripla-tupla liikaa Hongalle

Lauantai-iltana Munkkiniemessä kohtasivat vanhat kiistakumppanit pitkästä aikaa virallisessa sarjaottelussa. ToPo oli saanut vieraakseen Tapiolan Hongan. Ottelu pelattiin Koripalloliiton ohjeistuksen mukaisesti ilman katsojia.
ToPo aloitti kamppailun todella terävästi ja vajaassa 90 sekunnissa taululla oli 7–0 lukemat. Siipirikkoinen vierasjoukkue ei tuosta kuitenkaan hätkähtänyt. Nuorella joukkueella liikenteessä ollut Honka iski yhdeksän seuraavaa pistettä ja joukkue hallitsi ottelun avausjaksoa. Avauskympin jälkeen Honka johti kamppailua lukemin 21–28.
Riku Korhosen kolmen pisteen heiton sujahdettua sisään heti jakson alussa, Honka johti ottelua suurimmillaan 11 pisteellä. Tuon jälkeen Alvar Michelsen astui kuviin, nuori mies iski lyhyen ajan sisään yhdeksän pistettä ja ToPo oli tullut takaisin otteluun. Avausjakson lopussa Hongan heittopelaaminen alkoi hieman tökkimään ja ToPo tuli tasoihin ja meni ohi. Pitkälle tauolle siirryttiin lukemissa 51–44.
Hongan päivän rosterissa oli ainoastaan kaksi 90-luvulla syntynyttä pelaajaa ja loput olivat 2000-luvun satoa. ToPon kokemus ja rutiini alkoi näkymään aivan viimeistään ottelun kolmannella jaksolla. Juuso Kauppisen johdolla ToPo iski 13–0 runin jakson alkupuolella ja venytti piste-eron 20:een. Honka pääsi taas jakson loppupuolella otteluun paremmin mukaan, mutta puolen tunnin pelaamisen jälkeen taululla oli selvähköt 78–61 lukemat.
ToPo laittoi viimeisen naulan Hongan arkkuun ottelun viimeisen neljänneksen alussa, kun ensimmäiset neljä minuuttia jaksosta menivät Munkan Lakersille 17–4. Kamppailussa nähtiin myös ToPo-debyytti, kun 16-vuotias Sykki-kasvatti Akseli Mäkinen pelasi uransa ensimmäisen ottelunsa miesten sarjoissa.
Lopputulos Munkkiniemen lauantai-illassa oli lopulta 104–80. Voitto oli ToPolle jo kuudes perättäinen.
PÄIVÄN TEHOMIEHET Juuso Kauppinen, siinä on päivän nimi. Kapteeni-Kauppinen taiteli tripla-tuplan tauluun, 25 pistettä, 12 levypalloa sekä kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Hänelle tukea ottelussa antoivat myös 25 pistettä heittänyt Alvar Michelsen, 21 pisteen Nicolas Meyer sekä 18 pistettä iskenyt Eero Sahlberg. 12 levypalloa Kauppisen tavoin kaappasi IlkkaSirola. Neljä koriin johtanutta syöttöä antoivat Michelsen, Meyer sekä Sahlberg.
Hongalta kaksinumeroiseen pistemäärään ylsivät Markus Hyytiäinen (17 pts), Riku Korhonen (13 pts), GuledAbokar (12 pts) sekä Vernon Payne (10 pts). Levypalloissa ja syötöissä aktiivisimpana oli Payne. Hän nappasi kahdeksan levypalloa ja alusti viisi koria syötöillään.
ToPon yhteistyökumppani Pleimore Padel palkitsi tänään Ruutu+:n välityksellä ottelun parhaat pelaajat. Pelaajat palkitaan laadukkaista luonnontuotteistaan tunnetun Kaurilan Saunan tuotepalkinnoilla. Palkitut pelaajat olivat tänään ToPon Juuso Kauppinen sekä Hongan Vernon Payne.
KOMMENTIT ToPon päävalmentaja Risto-Matti Rousku kommentoi kamppailua seuraavasti.
”Tavoitteena oli laittaa palloon painetta koko kentällä hankaloittaen Hongan hyökkäyspään rakentelua ja voittaa 1vs.1-tilanteita. Tässä ei onnistuttu kuin ajoittain. Hyökkäyspäässä, kun juoksimme omia settejä, saimme käytännössä aina laadukkaan ratkaisun, mutta välillä meille tuli heikkojen valintojen suma, josta vastustaja pääsi iskemään toiseen päähän helppoja koreja. Pelin taso heilahteli hyvinkin paljon, mutta voittoon pitää olla tyytyväinen.”
Illan ehdottoman sankarin Juuso Kauppisen panokseen kentällä Rousku oli tyytyväinen.
”Juuso oli hyvällä pelipäällä ja käytti kokemustaan nuorempia vastustajia vastaan hyödykseen. Joukkueet pyrkivät olemaan iholla ja ottamaan Juusolta heiton pois, jolloin hänelle vapautuu väyliä korille, joista hän pystyy fiksuna pelaajana lukemaan puolustusta ja tekemään oikeita valintoja. Levypallopelaamisessa on parissa viime ottelussa ollut vaikeuksia ja siinä Juuso pyrki näyttämään kapteenina esimerkkiä.”
Kauppinen oli itsekin tyytyväinen voittoon, mutta paljon parannettavaakin pelistä löytyi.
”Honka pelasi hyvin, mutta paljon oli myös meidän heikkoutta ottelun alkupuolella. Ei saatu ensimmäisellä puoliajalla puolustusta kuntoon ja levypallopelaaminen oli heikkoa.”
”Oli kuitenkin tärkeää, että saimme voiton. Nehän loppuen lopuksi vain lasketaan. Lähtökohta peliin oli aika vaikea, kun viikolla oli vielä epävarmaa, saadaanko pelata/treenata enää ollenkaan. Tärkeää, että pelit jatkuu ja nyt pitää siitä nauttia.”
Ilta oli Kauppiselle hyvin spesiaali ja ainutlaatuinen.
”Totta kai tämä tuntuu siistiltä. Ei ole ennen vastaavaa tapahtunut, eikä varmaan toistakaan kertaa enää tule. Ei se kentällä mitenkään ihmeelliseltä tuntunut, mutta jossain vaiheessa huomattiin, että nyt alkaa olemaan tripla-tupla aika lähellä. Ehkä sen jälkeen joihinkin levypalloihin meni vielä normaalia kovemmin.”
”Miki ”Pyhä” Kuusisto teki vastaavan pari vuotta sitten ja itse ajattelin silloin, että Miki on taikuri ja tuohon ei kyllä kukaan muu pysty.”
ToPon ottelut jatkuvat Koripallon Divisioona A:ssa Itsenäisyyspäivänä, kun joukkue matkustaa Kouvolaan Korikouvojen vieraaksi. Ottelu käynnistyy klo 15. ToPon miehet nähdään viimeisen kerran Munkkiniemen parketilla tämän vuoden puolella torstaina 10. joulukuuta. Vieraaksi tuolloin saapuu Pyrintö Akatemia, mutta ottelu pelataan tyhjille katsomoille.