Uusi nimi Helsingin pormestariehdokkaaksi

Kuva Wikipedia

Kokoomuksen ehdokasta Helsingin pormestariksi on odotettu siitä asti, kun nykyinen pormestari Jan Vapaavuori ilmoitti ettei ole asettumassa uudelleen ehdolle virkaan.

Viimepäivien ykkösehdokkaana pidetty Alexander Stubb järjesti Yle:n aamu-tv:ssä todellisen yllätyksen kieltäydyttyään itse ehdokkuudesta ja nostaessaan samalla omaksi suosikkiehdokkaakseen entisen kaupunginvaltuutetun, nykyisin yrittäjänä toimivan Kirsi Pihan.

Oulunkylässä kasvanut Kirsi Piha on toiminut myös kansanedustajana ja europarlamentaarikkona. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Kirsin mahdollinen ehdokkuus on saanut vahvaa kannatusta sosiaalisessa mediassa. Tullakseen valituksi pääkaupunkimme pormestariksi on toki ensin itse ilmoittauduttava ehdolle, tultava Kokoomuksen Helsingin Piirin valitsemaksi ehdokkaaksi ja saatava vaaleissa eniten ääniä.

Helsingissä on puolueiden kesken noudatettu käytäntöä, jonka mukaan eniten ääniä saanut ehdokas on ykkössijalla pormestariksi. Kuntalaki tähän ei kuitenkaan valtuutettuja velvoita ja mikäli vaalitulos menee todella tasaiseksi esimerkiksi kolmen kärkiehdokkaan ja puolueen kesken saatetaankin nähdä uudenlainen tilanne pormestereita valittaessa.

Helsingin pormestarivaalista on joka tapauksessa tulossa erittäin mielenkiintoinen

Kisaan ovat ilmoittanuneet jo mm. Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki, Perussuomalaisten Jussi Halla-aho ja Liike-Nytin Harry Harkimo. Sdp:n pormestariehdokas on nykyinen apulaispormestari Nasima Razmyar. Helsingin Vijreät valitsee oman ehdokkaansa tammikuun lopussa. Puolueen vahvana ennakkosuosikkina on pidetty nykyistä apulaispormestari Anni Sinnemäkeä, joka oli Vihreiden pormestariehdokas jo viime kuntavaaleissa.

Pormesterikisan avauduttua on julkisuudessa ollut esillä eri puoleissa myös monia muita mielenkiintoisia nimiä kuten Juhana Vartiainen, Sari Sarkomaa ja Paavo Väyrynen. 

Kieltäytymään jo ehtineiden kokoomusnimien joukossa ovat mm. Jaana Pelkonen ja Elina Lepomäki.

Kuntavaalit pidetään ensi kevvänä, sunnuntaina 18. huhtikuuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.