Hyrylän Monion valmistumista odotetaan jo innolla

Tuusulan kunnanhallitus ja johtoryhmä vierailivat Monion työmaalla 9. toukokuuta 2022.

Hyrylän keskustassa Tuusulassa on suuri sääsuoja, jonka alta pilkottaa vaikuttavan näköinen rakennus, joka on lukio ja kulttuuritalo Monio.

Rakennuksen on tarkoitus valmistua syksyksi 2023. Monioon tulevaa opetusta ja muuta toimintaa valmistellaan jo.

Monio tarjoaa uudenaikaiset tilat lukiolaisille sekä kulttuurin ja harrastamisen paikan asukkaille.

Saman katon alle muuttavat Tuusulan lukio, Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto.
Avoin kahvila ja rakennuksen salit mahdollistavat konserttien ja tapahtumien järjestämisen.

– Odotamme innolla siirtymistä uusiin tiloihin ja yhteistyötä opistojen ja kuvataidekoulun kanssa. Voimme Monion myötä ottaa lisää opiskelijoita Hyrylän toimipisteeseen ja sitä myötä myös kurssivalikoima kasvaa ja tuomme lukion opinto-ohjelmaan uusia painotuksia, esimerkiksi musiikki- ja kuvataidelinja aloittaa heti syksyllä 2023, lukion rehtori Seppo Kärpänen kertoo tiedotteessa.

Tuusulan Opiston rehtorin Timo Rusasen mukaan Monion toimivat ja viihtyisät tilat avaavat loistavia mahdollisuuksia tuoda Opistoon uusia opetusaloja ja kehittää kaikkia jo olemassa olevia kurssejamme entisestään.

Esimerkiksi teatteri- ja sanataidetta, valokuvausta, kuvanveistoa ja digitekniikkaa voidaan opettaa jatkossa tarkoitukseensa erityisesti suunnitelluissa tiloissa.

– Tavoitteena on myös saada Tuusulaan uutta taiteen perusopetusta esimerkiksi sanataiteessa. Opisto haluaa yhdessä tuusulalaisten kanssa rakentaa Moniosta kaikkien kuntalaisten toimintatilan ja olohuoneen sekä tuusulalaisen identiteetin vahvan ilmentäjän, Timo Rusanen sanoo.

– Monio tulee tarjoamaan laadukkaat tilat korkeatasoisille kulttuurituotannoille. Haluamme tarjota kaikenikäisille tuusulalaisille uudenlaisia ja yllätyksellisiä kulttuurielämyksiä, kertoo kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen.

Monio on Tuusulan historian suurin rakennushanke ja osa mittavaa palveluverkkoinvestointien kokonaisuutta, kerrotaan Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Rakennuksessa on puusta, betonista ja teräksestä koostuva hybridirunko ja seinärakenteena painumaton hirsi. Rakentaminen käynnistyi kesällä 2021. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukauden alkaessa 2023.

– Rakentaminen tapahtuu sääsuojan alla, jotta riski rakenteiden kostumiseen työmaa-aikana on mahdollisimman pieni, ja käytettävät materiaalit ovat pääosin uusiutuvia.
Eri käyttäjäryhmät on otettu alusta asti mukaan Monion suunnitteluun. Tilojen suunnittelussa tärkeitä teemoja ovat olleet toimivuus, terveellisyys ja muunneltavuus, tiedottaa kunta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.