Louhintatyöt Keravan Koivulassa jatkuvat syksyyn 2024 asti

Kuvituskuva

Keravan kaupunki valmistautuu Koivulan työpaikka-alueen esirakentamisen aloittamiseen aloittamalla alueen louhintatyöt.

Poraustyöt ja räjähdystyöt alkoivat toukokuussa, ja murskaustöiden on suunniteltu alkavan ensi syksynä. Louhintatyöt valmistuvat kokonaisuudessaan vuonna 2024.
Kaupunki kehittää Koivulan työpaikka-aluetta parantaakseen Keravan työpaikkaomavaraisuutta Keravan yleiskaavassa 2035 hyväksytyllä tavalla.

Louhintatöihin aloittamista varten on Koivulan työpaikka-alueen lähialueilla tehty kiinteistökatselmuksia, joiden valmistumisen jälkeen poraustyöt on aloitettu.

– Kaupunki seuraa louhintatöistä aiheutuvaa tärinää lähikiinteistöihin asennettavien tärinämittareiden avulla. Lisäksi kaupunki suorittaa alueella melumittauksia. Kaupungilla on Koivulan työpaikka-alueen kehittämistä varten lainvoimainen ympäristölupa ja louhintatöistä on tehty Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle meluilmoitus. Hankkeen aiheuttamista meluhaitoista on myös ilmoitettu lähialueelta tontin ostaneille tonttilunastuksen yhteydessä, tiedotti Keravan kaupunki.

Poraus-, räjäytys- ja murskaustöitä Koivulan työpaikka-alueella tehdään syyskuun 2024 loppuun asti.

Louhintatöiden valmistuttua työt alueella jatkuvat työpaikka-alueen esirakentamistöillä ennen tulevien katujen rakentamista ja viimeistelyä.

Koivulan työpaikka-alueen valmistuminen parantaa Keravan mukaan yritysten sijoittumismahdollisuuksia Keravalle sekä kehittää Keravan tonttitarjontaa.

– Yritystontit auttavat kaupunkia kilpailemaan muiden lähikuntien kanssa sekä työpaikkojen tarjonnassa että houkuttelemaan uusia yrityksiä ja asukkaita Keravalle, kerrottiin Keravan tiedotteessa.

Koivulan alueen kehittäminen yritysalueeksi on hyväksytty Keravan yleiskaavassa 2035, jonka tavoitteena on mahdollistaa noin yhden prosentin väestönkasvu ja työpaikkaomavaraisuuden kasvattaminen.

Voimassa oleva kaava sallii Koivulan työpaikka-alueen molemmille tonteille monipuolista yritystoimintaa. Tonteille voi sijoittaa ympäristöhäiriötöntä teollisuutta sekä siihen liittyvää myymälätilaa ja varastointia. Tontit sopivat myös yrityksille, jotka etsivät logistiikkatoiminnoille sopivaa sijaintia tai toimisto- ja palvelutilaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.