Tässä ovat armolliset kuusi ohjetta painonhallintaan

Armollista menoa on Sepi Kumpulaisen kanssa yhdessä tuotettu.

Iso osa suomalaisista on ylipainoisia, mutta usein toistuvat laihdutuskuurit vain pahentavat tilannetta. Laihdutuskuurien sijaan tarvitaan uusia keinoja pysyvään painonhallintaan.

Ylipaino on terveysriski monille sairauksille ja suomalaisista yli 30-vuotiaista miehistä 72 % ja naisista 63 % ovat vähintään ylipainoisia*. Jos ylipainoa on reilusti, pienikin painonpudotus tuo jo terveyshyötyjä**. Ristiriita syntyy, kun laihduttaminen varsin usein johtaa siihen, että kilot tulevat ennen pitkää takaisin korkojen kera***.

”Jos laihdutuskuurit toimisivat, niitä ei tarvitsisi joka vuosi toistaa. Laihduttamisen lopettaminen voi tuntua pelottavalta, mutta hyvä olo ja itselle sopiva paino löytyy, kun löytää keinoja pitää itsestään huolta ”, kertoo ravitsemusasiantuntija Tuija Pusa Sydänliitosta. Painonhallinnan pysyvät myötätuulet syntyvät armollisuudesta itseään kohtaan, hyvän lisäämisestä ja pienistä päivittäisistä rutiineista. Paino ja sen muutos eivät ole keskiössä pysyvässä painonhallinnassa – hyvinvointiteot ja arjen toiminta ovat.

Armollisen painonhallinnan kuusi kultaista ohjetta ovat:

1. Hyväksy oma kehosi.

2. Mielen hyvinvointi on kaiken perusta.

3. Unen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

4. Löydä rento ja joustava ruokasuhde.

5. Liikkuminen tuo hyvää oloa.

6. Keskity hyviin, pieniin asioihin!

Sydänliiton Armollista menoa -kampanjan tavoitteena on kannustaa laihdutuskuureja pohtivia tutkittuun tietoon perustuvan pysyvän painonhallinnan pariin. Kampanjan kärkenä on Sepi Kumpulaisen uudelleensovitus Armollista menoa, joka poikkeuksellisen vuoden jälkeen herättelee lempeästi lisäämään myönteisiä arjen tekoja, joissa tärkeintä on kehon ja mielen hyvinvointi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.