Harjasuolausta Vuosaareen, Töölöön ja Sörnäisten rantatielle

Harjasuolattu kävely- ja pyörätie Vuosaaressa 4.1.2021. Kuva: Helsingin kaupunki / Sari Korolainen.

Helsingin kaupunki hoitaa pyöräliikenteen tärkeimpiä reittejä tehostetusti talviaikaan. Pyörätien vieressä kulkeva kävelytie hoidetaan kaupungin mukaan yhtä hyvin, jos se on mahdollista.

Tänä talvikautena tehokas talvihoito alkaa neljällä uudella reitillä. Uusia osuuksia ovat Vallilan Teollisuuskatu sekä reitit Oulunkylästä Malmille, Töölöstä Pikku Huopalahteen sekä Itäkeskuksesta Vuosaaren satamaan.

Käytännössä suurimmalla osalla reittejä tehostettu talvihoito tarkoittaa harjasuolausta. Lumen aurauksen sijaan lumi poistetaan harjaamalla. Liukkaudentorjunta hoituu suolauksen avulla sepelin sijaan.

Tällä hetkellä tehostetussa talvikunnossapidossa on kaikkiaan noin 65 kilometriä kävely- ja pyörätietä. Reittien pituus kasvoi 20 kilometriä tänä talvena.

Useilla reiteillä on yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie, jotka hoidetaan samalla kertaa harjasuolaamalla. Muualla kävelytie harjasuolataan, jos se kulkee samassa tasossa pyöräväylän vieressä. Tällainen tilanne on esimerkiksi Sörnäisten rantatiellä ja Teollisuuskadulla.

Töölönlahden länsipuolella kävelytie hoidetaan auraamalla ja hiekoitussepelillä tehostetusti. Pyöräväylä harjasuolataan.

Kaupunki huolehtii pyöräteiden talvikunnossapidosta sekä esikaupunkialueella että keskustassa. Jalkakäytävien talvikunnossapidon vastuu sen sijaan vaihtelee. Kantakaupungissa ne ovat kiinteistön vastuulla ja muualla kaupungin hoidossa.

– Jos jalkakäytävä on kiinteistön vastuulla, kiinteistö vastaa sen hoidosta myös siinä tapauksessa, että vieressä kulkee kaupungin harjasuolattu pyörätie, tiedotti Helsingin kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.