Erakkomaisten konnien galleria

He olivat synkkämielisiä ja otteissaan armottomia.

Nämä erikoiset persoonat käyttivät aseitaan tuhoa kylväen.

Buckskin Frank Leslie ja hänen vyönsä

Buckskin Frank Leslie lampsi Tombstonen katuja kantaen asevyötä jossa oli salamannopean pistoolinvedon mahdollistava metallilaatta liukuineen. Huhuttiin, että hän käytti vaimoaan ampumaharjoituksissaan tikittäen luodit naisen kehon ääriviivoja noudattaen kodin seinälle.

 

John Sellman
John Wesley Hardin

John Sellman hääräsi karjavarkauksien parissa lainvartijan toimensa ohessa Teksasissa. Suurimman sulkansa hän ansaitsi hattuunsa ampumalla etsintäkuulutetun ja kuuluisan henkipaton John Wesley Hardinin takaapäin saluunassa. Myöhemmin hän väitti että Hardinilla oli reilu mahdollisuus reagoida uhkaan, sillä Sellmanin hahmo oli selkeästi nähtävissä saluunan baarin yläpuolisesta peilistä.

Augustine Chacon

Augustine Chacon, meksikolainen bandiitti noudatti omaa järjestelmää; tehtyään ryöstöretkiä Yhdysvaltain puolelle rajaa vetäytyi hän retkien välillä viettämään moitteetonta perhe-elämää kotikonnuilleen. Arizonan Rangerit onnistuivat lopulta toimittamaan Chaconin oikeuden eteen. Sitä ennen oli Chacon kuitenkin saattanut autuaammille metsästysmaille 29 onnetonta uhria.

John King Fisher

John King Fisher vietti lyhyen vankilatuomion 16 vuoden iässä ryöstöstä. Sitten hänestä tuli Yhdysvaltain-Meksikon rajaseudun karjavarkaiden kruunaamaton kuningas 1870-luvulla. Hän oli mestariampuja myöntäen surmanneensa seitsemän miestä selittäen kuitenkin että, ”En laske mukaan meksikaaneja.”

The Apache Kid

The Apache Kid surmasi arizonalaismiehen, joka oli murhannut hänen isänsä. Presidentti Cleveland armahti hänet, mutta paikalliset viranomaiset eivät. Hän pakeni vuorille alkaen raiskata ja rosvota seudulla karistaen kuitenkin jäljittäjänsä aina kannoiltaan jäämättä koskaan kiinni.

Kauko Vanajas kääntänyt kirjasta THE GUNFIGHTERS.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.